24 / 04 / 2024

Hüseyin Altaş: Mağazaların açılış için zamana ihtiyacı var!

Hüseyin Altaş: Mağazaların açılış için zamana ihtiyacı var!

1 Haziran'da tam kapasite olarak açılış yapan AVM'ler de pek çok marka çalışma saatlerini 12:00-20:00 şeklinde düzenledi. Peki AVM'lerde ne gibi önlemler alındı? AYD Başkanı Hüseyin Altaş, markaların bir süre daha hazırlık için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti...



11 Mayıs'ta kapılarını açan alışveriş merkezleri (AVM) bir süredir güvenlik ve hijyen koşulları için altyapı yatırımlarını hızlandırmış, perakende markaları ise açılış için 1 Haziran'ı belirtmişti. 

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre; AVM'ler, saat 10:00-22:00 olarak eski çalışma düzenine dün itibarıyla geri dönerken, pek çok marka ise ortak karar doğrultusunda çalışma saatlerini öğlen 12:00 ile akşam 20:00 şeklinde düzenledi.

Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, restoran açılışları için genelgenin kendilerine ulaştığını fakat markaların bir süre daha hazırlık için zamana ihtiyaç duyacağını belirtti. 

11 Mayıs'tan bu yana AVM'lerdeki ziyaretçi oranının normal dönemin yüzde 20'sine, ciroların ise geçen yılın aynı döneminin  yüzde 40'ına ulaştığına dikkat çeken Altaş, “Eskiden 10 ziyaretçinin 2'si alışveriş yaparken bu rakam şimdi 2 katına çıkarak 10 ziyaretçinin 4'üne ulaştı.

İnsanlar alışveriş için çıkmaya başladı. Bu ay giriş sayılarının geçen yılki rakamların yüzde 40'ına, ciroların ise yüzde 60'ına ulaşacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Açılışlar 12'de

– Birçok AVM açılış saatlerini mağazaların inisiyatifine bıraktı. 10:00-22:00 saatlernde faaliyet gösteren AVM'lerde bazı mağazalar 12'de açılış yaptı. 

– AVM girişlerinde termal kameralar haricinde, güvenlik görevlilerinin elinde tüm ziyaretçilerin ateşini ölçen ateş ölçerler bulunuyor.

– Bazı AVM girişlerinde maskesi olmayan ziyaretçiler için maske temin edebilecekleri maskematikler bulunuyor.

– Tüm mağaza girişlerinde güvenli bekleme noktaları bulunuyor ve dezenfektanlar yerleştirilmiş durumda.

– Çalışanlar ise çoğunlukla siperlikler ile hizmet sağlıyor. 

– Girişlerde ise güvenlik kontrolü dedektörler aracılığıyla değil, eskiden olduğu gibi X-Ray cihazları ile yapılıyor.

– AVM yetkilileri, eski klima sistemi yerine dışarıdaki havayı içeriye veren havalandırma sistemine geçildiğine dikkat çekiyor. 

AVM'lerde pandemi öncesi ciro için temmuz ayı bekleniyor!

Tahir Çelik: AVM'ler açılışa hazır!


Geri Dön