26 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekti. Faiz ve vergi kolaylığı sağlanmazsa kriz kapıda dedi.



Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, issizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekti. Aslan, "Sektör alarm veriyor. Son 15 ayda üretilen her 3 konuttan biri elde kaldı. 


Faiz ve vergi kolaylığı sağlanmazsa kriz kapıda" dedi. Aslan, inşaat sektörünün hem ülke ekonomisinin büyümesinde lokomotif bir güç hem de işsizliğin panzehirlerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre son 15 ayda üretilen 956 bin yeni konuttan 306 bininin elde kaldığını söyledi. 


"Bunun anlamı üretilen her 3 konuttan birinin elde kalmış olmasıdır" diyen Aslan, "Toplam konut stoku 1 milyonun üzerine çıkmıştır. Merkez Bankası'nm konutta fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmesinde ise son dört yılda konut fiyatları yüzde 51 oranında artarken enflasyon yüzde 33 düzeyinde kalmıştır. Konut üretimi artıyor, satışlar düşüyor, konut stoku büyüyor, konut fiyatları ise bunlardan bağımsız olarak yükseliyor" dedi. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön