20 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: İzmir ya küresel kent olacak ya da kabuğuna sıkışacak!

Hüseyin Aslan: İzmir ya küresel kent olacak ya da kabuğuna sıkışacak!

Hüseyin Aslan, seçim sonuçları İzmir açısından ya kentsel yaşamı kolaylaştıracak, İzmir'i dünya kentleriyle yarışabilecek, rekabet gücü yüksek 'küresel kent' haline getirecek ya da kabuğuna sıkışmış bugünkü konumunda bırakacak" dedi...





İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Mart 2014 yerel seçimlerinde ortak aklın ve ben değil biz merkezli anlayışın hakim olması gerektiğini belirterek, "Seçim sonuçları  İzmir  açısından ya kentsel yaşamı kolaylaştıracak, İzmir'i dünya kentleriyle yarışabilecek, rekabet gücü yüksek 'küresel kent' haline getirecek ya da kabuğuna sıkışmış bugünkü konumunda bırakacak" dedi. 


Ege-Koop'un Murat Karayalçm, Burhan Ozfatura ve Metin Feyzioğlu gibi hukuk ve siyasetin önde gelen isimlerini bir araya getirdiği 'Serbest Kürsü' adlı bir programda konuşan Aslan, "Yerel yöneticilerin kafasında ve dosyasında projeleri, gönlünde insan sevgisi bulunmalı, yol göstericisi ise ortak akıl, hizmet anlayışı da 'ben merkezli9 değil 'biz merkezli' olmalı" dedi. 


'ODAĞINDA İNSAN OLMALI" Yerel seçimlerin vatandaşın günlük yaşamım doğrudan ilgilendiren, kent hayatının 24 saatini kapsayan çok önemli sonuçlar doğurabilecek özellikte olduğunu kaydeden Aslan, "2014 yerel seçim sonuçlan, içtiğimiz sudan soluduğumuz havaya, alışveriş yaptığımız çarşı-pazardan kent içi ulaşıma, yaşamımızın 24 saatini, her alanını kapsayacak yeni bir sürecin de başlangıcı olacaktır. Bunun anlamı, odağına insanı oturtan ve kadını, çocuğu, genci, yaşlıyı, yoksulu, güçsüzü, engelliyi koruyan, etnik, dinsel ve kültürel farklılıkları eksiklik değil, tam tersine zenginlik kabul eden sosyal belediyecilik anlayışı ve uygulamalarıdır" diye konuştu. 


ÖZFATURA: ASLAN'I DESTEKLİYORUM ÇÜNKÜ... 

İki ayrı dönem izmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Ege-Koop Onursal Genel Başkam Dr. Burhan Özfatura ise, yerel yönetimlerde finans konusunu ele aldı, özellikle Aslan'a verdiği desteğin de sebeplerini açıkladı. Özfatura şunları söyledi: "Bir belediye başkanı her şeyi bilmez ama bilenleri, işin ehil kişilerini bulur, iyi bir ekiple hareket eder. Ortak aklı önemser, ekip çalışmasını ön planda tutar. 1984'den bu yana tanıdığım çalışma arkadaşım Hüseyin Aslan'ı da bu özellikleri nedeniyle destekliyorum." 


Ege de Bugün Gazetesi 


Geri Dön