18 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Çantacı firmalar İzmir'de!

Hüseyin Aslan: Çantacı firmalar İzmir'de!

İzmir’de de ortaya çıkan ve ‘çantacı’ olarak adlandırılan firmaların vatandaşları kandırarak evlerini ellerinden aldığını belirten Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyledi




Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm projeleri için uygun ilçelerde 'çantacı' olarak adlandırılan ve ilk olarak İstanbul'da ortaya çıkan firmaların, şimdi de gözünü İzmir'e diktiğini söyledi. Bu konuda Büyükşehir ve ilçe belediyelerin dikkatli olmaları konusunda uyaran Aslan "Firmalar vatandaşlara gerçek dışı vaadlerde bulunuyor. Emsal artışından devasa metrekareli ev vaadlerinde bulunuyorlar. Belediyeler bu konuda halkın aldatılmasının önüne geçmeli. Büyükşehir vatandaşı bilgilendirmeli" dedi.


Hayali vaadler

Rantı yüksek, riskli alan ve yapılarda yaşayan vatandaşların evlerinin hayali vaadlerle 'çantacı' olarak nitelenen firmalar tarafından alınmaya çalışıldığını kaydeden Aslan, "Bu firmalar önce İstanbul'da ortaya çıktılar. Özellikle kentsel dönüşüm yasası ile sayıları arttı. Rantı yüksek alanlarda birçok dolandırıcılık olayına rastlandı. Şimdi de sıra İzmir'e geldi. Aldığımız duyumlara göre Bayraklı, Karabağlar, Konak, Buca gibi ilçelerde bu firmalar adeta cirit atıyor. Emsal artışından tutun da geniş metrekareli eve kadar vaadlerinde sınır yok. Bu vaadlerle aldıkları evleri bu firmalar daha sonra büyük gayrimenkul şirketlerine pazarlıyor" dedi.


Nasıl emsal artış sözü verebilirler?

Özellikle  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuyu araştırması ve vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, "Bir firma nasıl olur da emsal artışı vaadinde bulunabilir bunun açıklanması gerekir. Hak sahibi vatandaşlarımız ise mutlaka ya bir dernek ya bir kooperatif kurarak tek bir çatı altında toplanmalı, birçok firma ya da müteahhitten teklif almalı. Kat karşılığı sözleşmeler noterde imzalanmalı. Müteahhite işi başka firmaya devretme yetkisi verilmemeli. Şirketin devletin vereceği kira yardımından kesinti yapmasına izin verilmemeli. Denetim aksatılmamalı" uyarılarında bulundu.


Çok sayıda dolandırıcılık olayına rastlandı

Başkan Hüseyin Aslan, rantı yüksek alanlarda birçok dolandırıcılık olayına rastlandığını dile getirerek, "Sıra İzmir'e geldi. Bayraklı, Karabağlar, Konak, Buca gibi ilçelerde bu firmalar cirit atıyor. Vaadlerinde sınır yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuyu araştırması ve vatandaşı bilgilendirmesi gerek" diye konuştu ve hak sahibi olanlara da mutlaka tek çatı altında toplanmaları tavsiyesinde bulundu.


Yeni Asır


Geri Dön