19 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: İzmir'de evsiz kimse kalmayacak!

Hüseyin Aslan: İzmir'de evsiz kimse kalmayacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, orta ve dar gelirlilere 'kira öder gibi konut sahibi olma' müjdesi verdi...



İzmir'i karış karış gezen, halkın sorunlarını dinleyen Aslan, gittiği her ortamda polisten öğretmene, emekliden işçiye hemen her dar ve orta gelir grubundaki vatandaşın uygun fiyatlı konut talebinde bulunduğunu belirterek, "Buna kayıtsız kalmayacağız. İzmir'de toplu konut üretilebilecek ilk etapta 7 bölgede fizibilite çalışması başlattık" dedi. 

CHP  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Aslan, "Konut ihtiyacı toplumsal bir meseledir. Belediye Kanunu'nun 69. Maddesi, belediyelere, 'Konut ihtiyacım karşılamak üzere imarlı ve altyapdı arsa üretme9 görevini vermektedir. Biz sadece yılda 10 bin beş yılda da §0 bin ucuz konut üretmekle kalmayacağız, sosyal tesisleri, alt yapısı ve çevre düzenlemeleriyle yeni kentler yaratacağız" dedi. 

"Belediyelerin vazgeçilmez ve başlıca görevi, halka sağlıklı yaşam sürdürecekleri konutlara uygun ortam ve alanlar hazırlamaktır. Sosyal belediyecilik anlayışının temelinde de yoksulu, dar ve sabit gelirliyi, emekliyi, dulu, yetimi aç ve açıkta bırakmamak vardır" diyen Aslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "izmir halkının yüzde 38'i kiracı konumda ve gecekondu ya da kaçak yapılarda yaşamaktadır. Gittiğimiz her yerde öğretmeni, polisi, doktoru, memuru hatta belediye personeli bile uygun koşullarda nasıl ev sahibi olabileceğini soruyor, bizden proje talep ediyor. Sadece bu tablo bile ısrarla dile getirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinin aciliyetle uygulanmasını gerektiriyor. Ancak gelin görün ki, dilimizde tüy bitmesine rağmen somut tek Pir adım atılamamıştır." Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Aslan, İzmir'de yeniden yapılacak planlama ile İzmir'in zaman içerisinde değişen kentsel, fiziki, sosyal ve altyapı ihtiyaçlarının günün şartlarına göre modern ize edilmesi gerektiğini belirterek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi: "Kaliteli ve düşük maliyetli, çevre dostu, toplumsal birliktelik ruhunu pekiştiren konutlar geliştirilecek. Düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak öncelikli hedefimiz olacak. Her vatandaşımızın geliri dikkate alınacak ve ödeme planlan kira öder gibi düzenlenecek. Yeşil alan, otopark ve sosyal donatı sınıflarını yükseltecek, başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı önlem alınacak. Altyapısı hazır arsa üretimine yönelik çalışmalar yapılacak, belediye tarafından üretilen arsalar, uygun bedel ve kolay ödeme koşullarıyla konut sahibi olmak isteyenlere verilecek. 

Kooperatifleşmenin önü açılacak, halkın kooperatifler modeli ile ucuz; ve kaliteli konut üretimi için belediyenin tüm olanakları seferber edilecek. 

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme projeleri ile arsa fiyatlarının konut maliyeti içindeki payı en aza indirgenecek. Hemşerilerimizin kooperatif çatısı altında örgütlenmelerinin ardından temsilcileri aracılığı ile kentsel dönüşüm projelerine doğrudan katılım sağlanacak." Ege-Koop'un dar gelirlileri ev sahibi yapacak konut projeleri için çalışmaların yürütüldüğü bölgeler ise Menemen-Emiralem, Bornova-Manisa arası. 

Çiğli, Menderes, Buca Otoyol geçişi, Karabağlar ve Narlıdere şeklinde belirlendi. 


Ege de Bugün


Geri Dön