20 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm dolandırıcıları şimdi de İzmir'de!

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm dolandırıcıları şimdi de İzmir'de!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm projeleri için uygun ilçelerde 'çantacı' olarak adlandırılan ve ilk olarak İstanbul'da ortaya çıkan firmaların, şimdi de gözünü İzmir'e diktiğini söyledi...



Bu firmaların vatandaşlara gerçek dışı vaatlerde bulunduğunu belirten Aslan, "Emsal artışından devasa metrekareli ev vaatlerinde bulunuyorlar. Belediyeler bu konuda halkın aldatılmasının önüne geçmeli" dedi. 

Rantı yüksek, riskli alan ve yapılarda yaşayan vatandaşların evlerinin hayali vaatlerle 'çantacı' olarak nitelenen firmalar tarafından alınmaya çalışıldığını kaydeden Aslan, "Bu firmalar önce İstanbul'da ortaya çıktılar. Özellikle kentsel dönüşüm yasası ile sayıları arttı. Rantı yüksek alanlarda birçok dolandırıcılık olayına rastlandı. Şimdi de sıra İzmir'e geldi. Aldığımız duyumlara göre Bayraklı, Karabağlar, Konak, Buca gibi ilçelerde bu firmalar adeta cirit atıyor. Emsal artışından tutunda geniş metrekareli eve kadar vaadlerinde sınır yok. Bu vaadlerle aldıkları evleri bu firmalar daha sonra büyük gayrimenkul şirketlerine pazarlıyor" dedi. 


Yenigün Gazetesi 


Geri Dön