27 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm geleceğe yön verir!

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm geleceğe yön verir!

Yerel seçimlerin bölgenin geleceğine yön verdiğini vurgulayan Aslan, “Aynı şekilde kentsel dönüşüm de bir kentin geleceğine yön verir'' diye konuştu. 



İzmir’de kentsel dönüşümün istenilen seviyede olmadığını söyleyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yerel seçimlerde aday adaylarının özellikle kentsel dönüşüm için projelerini açıklamalarını istedi.  

Ege Postası Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yerel seçimlerin bölgenin geleceğine yön verdiğini vurgulayan Aslan, “Aynı şekilde kentsel dönüşüm de bir kentin geleceğine yön verir. 4,5 ay sonra yapılacak seçimler nedeniyle sahaya inen aday adayları arasında bu konudaki projeleri duymak ve görmek istiyoruz. Aday adayları ilçelerinde yaşayan insanların daha sağlıklı binalarda, daha sağlıklı bir çevrede, altyapısı, okulu, parkı, yolu, sosyal donatıları olan yerleri nasıl yapacaklar, bunları söylemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir'de bina yaş ortalaması 25 yıl

İzmir ve Ege’de aralıklarla yaşanan depremlerin kentsel dönüşümünün önceliğini gösterdiğini söyleyen Aslan “İzmir genelinde bina yaş ortalaması 25 yıl üzeri ve kaçak yapılaşma da Sayıştay raporlarında yüzde 60-65 olarak tespit edildiğini hepimiz biliyoruz. TÜİK verilerine göre de  İzmir  genelinde 4 bin 371 hektar alanın sağlılıklaştırılması gerektiği, 313 bin binanın da kentsel yenilemeye ihtiyacı var” diye konuştu. 

Sanayi sitelerinde yerinde dönüşüm

Ege-Koop’un 12 ilçede hayata geçirdiği kentlerin aslında birer kentsel dönüşüm örneği olduğunu belirten Aslan, şu açıklamalarda bulundu: “Kentsel dönüşümden kastımız sadece binaların değil, küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerinin de kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Bir çehre kazandırmak gerekli. Bunun için de öncelikli çalışma, sanayi sitesinin yenilenmesi olmalı. Sanayi sitelerinin yerinde dönüşümü büyük önem arz ediyor.”

Tüm bunların önümüzdeki yerel seçimin merkezinde olması gerektiğini belirten Ege-Koop Başkanı Aslan, “2019 yılında göreve gelecek belediye başkanlarımıza kentimizi, mahallemizi, sokağımızı emanet edeceğiz. Deprem gerçeğini de göz önüne alırsak, sevdiklerimizin ve kendimizin hayatlarını da onlara emanet edeceğiz. Onlardan tek isteğimiz bu emaneti korumak için hazırladıkları projelerini duymak” şeklinde konuştu.


Geri Dön