25 / 04 / 2024

Rıza Hüseyin Erkanlı: Kentsel dönüşümde özel sektör şart!

Rıza Hüseyin Erkanlı: Kentsel dönüşümde özel sektör şart!

2 yıla yakın zamandır devam eden kentsel dönüşüm sürecini değerlendiren Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı 'Kentsel dönüşüm özel sektör olmadan başarılamaz' dedi...



2 yıla yakın zamandır devam eden kentsel dönüşümsürecini değerlendiren Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, hedeflere ulaşılmasmda en önemli ayaklardan biri özel sektör olmasma rağmen, özel sektörün bu süreçte yeterince aktif olamadığmı anlattı. Bu kadar büyük bir hedef ve zorlu sürecin özel sektör olmadan başarılamayacağını belirten Erkanlı, özel sektörün bu işte aktif olabilmesi için ya değer artışı ya da bir miktar emsal artışı yöntemiyle kar etmesi gerektiğini açıkladı. 


Erkanlı, "Kat malikleri ve arsa sahipleri de elindeki imkan veya mevcudun ne olduğunu iyi bilmesi gerekir. Elbetteki bu süreçte bir rant oluşacak. Şükürler olsun İstanbul kendi rantını oluşturuyor ve kendi kaynağını yaratabiliyor. Önemli olan bu rantı kat malikleriyle, hak sahipleriyle hakkaniyet ölçüsünde paylaşmak ve bu rantın kentin dokusuna zarar vermeyecek şekilde kontrol altına alınabilmesidir" dedi. 


Dönüşümdeki en büyük sıkıntı emsal Aynı zamanda KentDer (Kentsel Dönüşüm Derneği) Başkanlığını da yapmakta olan Rıza Hüseyin Erkanlı, kentsel dönüşüm sürecindeki en büyük sıkıntılardan birisinin yaşanan emsal karmaşası olduğunu dile getirdi. 


Bununla birlikte kentsel dönüşümün sadece emsal artışıyla sınırlı bir süreç olmadığına da işaret etti. 


Posta


Geri Dön