20 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşümde halkla birlikte karar alınmalı!

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşümde halkla birlikte karar alınmalı!

Kendilerinin yıllardır uyguladıkları kooperatif modeliyle vatandaşın mağdur edilmediği gibi taraflar arasında ortak akıl işletilmesinin de gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Kentsel dönüşüm uygulaması nasıl başl



Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Aslan ziyarette yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm olayının uzun sürece ihtiyacı olduğunu, ancak olayın planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Kentsel dönüşüm sürecinde en önemli unsurun vatandaş olduğuna dikkat çeken Başkan Hüseyin Aslan, 11 ayrı şehir bölgesi oluşturmuş bir kuruluş olarak kentsel dönüşümün en önemli ayağını vatandaşın mağdur edilmemesi olarak gördüklerini vurguladı.

Kooperatif önerisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönlendirici ve denetleyici bir rol üstlenmesi gerektiğini kaydeden Aslan, "Devlet yönlendirsin, denetlesin ve takibini yapsm. Vatandaşla bizler muhatap olalım. Gerekirse bizler yıpranalım. Kaldı ki Ege Koop olarak vatandaşların karar organının içinde olmasını olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Bu da iyi bir kooperatif modeline benzer bir model ile sağlanabilir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir  İl Müdürü Ata Erpolat da, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın kentsel dönüşüm çalışmalarının İzmir'den başlatacağına ilişkin açıklamasını hatırlatarak, "Sayın bakanımızın bu karan almasında gerek Müdürlüğümüzün her türlü teknik verilerin elde etmiş olması hem de İzmir kamuoyunun bu konuya olan hassasiyeti büyük rol oynadı. Amacımız yasa çıkar çıkmaz İzmir'de en az dört ya da beş bölgede aynı anda dönüşüm çalışmalarını başlatmak yönünde" diye konuştu.

Bakanlık İzmir İl Müdürü Erpolat, kentsel dönüşümün iki ayaklı uygulanacağını, birincisinin yıkım süreci, İkincisinin de yeni konutların yapım süreci olduğunun altını çizdi. Ege Koop ve benzeri kuruluşlara ikinci aşamada büyük ihtiyaç duyacaklarının altım çizen Erpolat, "Bu süreçte devreye girecek Ege Koop gibi firmalar dönüşüm uygulanacak bölgelerde vatandaşlarla işbirliği içinde proje üretecek. Kat karşılığı bölgede dönüştürme yoluna gidecek" ifadelerini kullandı.

Ege Koop’a büyük iş düşecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ata Erpolat da, Türkiye’nin hem de İzmir’in ana gündem maddesi haline gelecek olan kentsel dönüşüm uygulamasında Ege Koop’a büyük iş düşeceğini dile getirdi. Ata Erpolat, “Yıkım sonrasında yapım aşamasında Ege Koop gibi kuruluşlar devreye girecek, dönüşüm bölgesinde proje üretecekler. Ege Koop bu alanda bir marka”  dedi.

Sedat Yılmaz/Sözcü

 


Geri Dön