25 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: Çantacı firmalar gözünü İzmir'e dikti!

Hüseyin Aslan: Çantacı firmalar gözünü İzmir'e dikti!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçelerden pay almak için İstanbul'da ortaya çıkan ve "çantacı" olarak adlandırılan firmaların, şimdi de gözünü İzmir'e diktiğini söyledi.



Aslan, İstanbul'da türeyen ve 'çantacı' olarak adlandırılan firmaların şimdi de İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçelerde, vatandaşları kandırarak evlerini ellerinden aldıklarını söyledi.


Bu firmaların vatandaşlara gerçek dışı vaatlerde bulunduğunu belirten Aslan, "Bu kişiler, vatandaşlara emsal artışından devasa metrekareli ev vaatlerine kadar birçok teklifte bulunuyorlar. Belediyeler bu konuda halkın aldatılmasının önüne geçmeli" dedi. 


Hayali vaadler veriyorlar

Rantı yüksek, riskli alan ve yapılarda yaşayan vatandaşların evlerinin hayali vaadlerle 'çantacı' olarak nitelenen firmalar tarafından alınmaya çalışıldığını kaydeden Aslan, "Bu firmalar önce İstanbul'da ortaya çıktılar. özellikle kentsel dönüşüm yasası ile sayıları arttı. Rantı yüksek alanlarda birçok dolandırıcılık olayına rastlandı. Şimdi de sıra İzmir'e geldi. 


Aldığımız duyumlara göre Bayraklı, Karabağlar, Konak, Buca gibi ilçelerde bu firmalar adeta cirit atıyor. Emsal artışından tutunda geniş metrekareli eve kadar vaadlerinde sınır yok. Bu vaadlerle aldıkları evleri bu firmalar daha sonra büyük gayrimenkul şirketlerine pazarlıyor" dedi. 


Habertürk Egeli



Geri Dön