26 / 04 / 2024

Hüseyin Aslan: İzmir'in mega projelere ihtiyacı var!

Hüseyin Aslan: İzmir'in mega projelere ihtiyacı var!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yeni projelerden yerel seçimlere ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Ege-Koop Proje Merkezi'nin İzmir için ürettiği projelere kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.




Yeni TV'de "Fuar Söyleşileri" programında Hikmet Öztürk'ün konuğu olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yeni projelerden yerel seçimlere ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Ege-Koop Proje Merkezi'nin  İzmir  için ürettiği projelere kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. 


Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmamasına rağmen CHP Belediye Başkan adayları arasında adı sıkça yer alan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'de yerel seçim propagandalarında proje ve hizmetin ön planda olacağını söyledi. Yerel seçimlerde, siyasi partiler kadar adayların da sonucu belirlediğini belirten Hüseyin Aslan, "Projeci, başarılı, eserleri olan insanlar, yerel siyasete ilgi duymazlarsa, belediye başkanlıklarına aday adayı olmazlarsa, niteliği tartışmalı, geçmişi, eseri olmayan acemi ve ne yapacağı belirsiz insanlar kenti yönetmeye kalkar. Bunun zararını da kent halkı olarak hepimiz görürüz, kentimiz yaşanmaz hale gelir" dedi. 


Projeler yarışmalı

İzmirlilerin şehrin çehresini değiştirecek, marka kent statüsüne yükseltecek mega projelere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aslan, "2014 yerel seçim sonuçları, İzmir ölçeğinde, vatandaşın içtiği sudan soluduğu havaya, yürüdüğü caddeden gezindiği, dinlendiği park, bahçeye çocuğunu gönderdiği okuldan sağlık için başvurduğu hastaneye, alışveriş yaptığı çarşı pazardan kent içi ulaşıma huzur içinde yaşayacağı konuttan arabasına bırakacağı otoparka kadar daha birçok alanda yaşamını kolaylaştıracak bir sürecin başlangıcı olabilecek. Yerel seçimleri yerel sorunlar çerçevesinin dışına taşımamak sloganlara, yıpratma kampanyalarına, dedikoduya zemin hazırlamak yerine projeleri yarıştırmak esas hareket noktası olmalı" dedi.





Yeni Asır


Geri Dön