18 / 04 / 2024

Hüseyin Babacanoğlu: Rantsal dönüşüme izin vermeyeceğiz!

Hüseyin Babacanoğlu: Rantsal dönüşüme izin vermeyeceğiz!

Babacanoğlu, "Soysal Demokrat Belediyemiz bu alanlardan yüzde 25 oranında konut rantı sağlamak istemektedir. Bu Kentsel Dönüşüm değil; Rantsal Dönüşümdür. Bu haksızlıktır, zulümdür. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.



AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu düzenlediği basın toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı rantçılık yapmakla suçladı. Babacanoğlu; “Bugünlerde Çanakkaleli hemşerilerimizi huzursuz eden konuların başında Belediye Başkanımızın seçimlerden hemen önce bir propaganda ve dayatma aracı olarak gündeme getirdiği ‘Sosyal Konutlar Mevkii kentsel yenileme projesi’ adı altındaki hukuki dayanaktan yoksun görüşme tutanak ve sözleşmeleridir. Bu görüşme tutanakları ve sözleşmelerle hemşerilerimiz yerlerinden edilmekte, mağdur edilmektedir” dedi.


KENTSEL DEĞİL; RANTSAL DÖNÜŞÜM

Hüseyin Babacanoğlu, Ülgür Gökhan’ı Konut Rantı Sağlamak ile suçladığı açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu Görüşme tutanaklarıyla sosyal konutlardaki hemşerilerimiz Belediye’ye yeşil alan ve yol olarak terk ettikleri arsalarında bir terk daha yapmaktadır. Soysal Demokrat Belediyemiz bu alanlardan yüzde 25 oranında konut rantı sağlamak istemektedir. Bu Kentsel Dönüşüm değil; Rantsal Dönüşümdür. Bu haksızlıktır, zulümdür. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi. 


ÜLGÜR GÖKHAN’A DİKTATÖR BENZETMESİ

Hüseyin Babacanoğlu açıklamasının devamında CHP Merkez İlçe seçimlerine müdahale etmekle suçladığı Ülgür Gökhan’a diktatör benzetmesinde bulunarak şunları söyledi; “Geçen Cumartesi yani 5 Aralık 2015 günü Çanakkale’miz için tarihi bir gün olmuştur. Asıl işini yapmak yerine siyasetle uğraşmayı alışkanlık haline getirmenin acı sonuçları yaşanmıştır. Pilav siyaseti bitmiş, korku imparatorluğu ve diktatörlük yıkılmıştır. ‘Siyaseti siyasetçilerin yapması gerekir’ şeklindeki uyarılarımızın hayata geçeceği umuduyla yeni yönetime tebriklerimi sunuyorum” dedi.


Çanakkale Haber


Geri Dön