29 / 03 / 2024

Hüseyin Erkanlı: Tasarruf aidatı yüzde 40 düşürüyor!

Hüseyin Erkanlı: Tasarruf aidatı yüzde 40 düşürüyor!

Erkanlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı yenilenebilir enerjiyi ortak alanlarda kullanarak aidatların en az yüzde 40 düşürülebileceğini belirtti. "Sadece aidat değil, cari açık da düşecek" dedi...



Konut projelerinde enerji tasarrufuyla aidatı düşürmenin mümkün olacağını söyleyen Hüseyin Erkanlı, "Sadece aidat değil, cari açık da düşecek" dedi.


Markalı konut projelerinde aidat masrafları kimi zaman aylık kira giderlerini bile aşıyor. Erkanlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı yenilenebilir enerjiyi ortak alanlarda kullanarak aidatların en az yüzde 40 düşürülebileceğini belirtti. Atık ayrıştırmasının da enerji giderlerini azalttığını açıklayan Erkanlı "Türkiye enerjinin yüzde 70'ini ithal ediyor. Ülkenin ithal ettiği enerjinin yaklaşık yüzde 40'ı binalarda kullanılıyorken, alınacak önlemler sadece aidatı değil, ülkenin cari açığını da düşürecektir" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son dönemde atık yönetimini destekleyici kararlar aldığını da hatırlatan Erkanlı "Şehirler büyüdükçe çok fazla atık ortaya çıkıyor. Bu tip projelerin atıklarını ayrıştırması, atık sularını tekrar kullanması, enerji verimliliğine katkıda bulunuyor" dedi. 


ORTAK ALANLARDA RÜZGÂR ENERJİSİ 


Kendi enerjisini üreten binalar inşa etmenin önemine dikkat çeken Erkanlı, güneş ve rüzgar enerjisiyle, ortak alanların enerji ihtiyacının giderilebileceğini anlattı. Erkanlı şunları söyledi: "Erkanlı Monza'yı yaptığımız zaman, nasıl bir fark getiririz, konut alıcılarına nasıl bir avantaj sağlarız diye esen rüzgârı hesaba katmamız gerektiğini düşündük. Böylece ortak alanların, asansörün ve çevre aydınlatmasının enerjisini rüzgârdan elde etmeye yönelik olarak projemizi tasarladık. Bundan dolayı da hakikaten projemizin değeri arttı, aidatlar düştü." 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön