29 / 03 / 2024

Hüseyin Gül: Türkiye'nin deprem tehlike haritası güncellensin!

Hüseyin Gül: Türkiye'nin deprem tehlike haritası güncellensin!

TMMOB'a bağlı leoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Hüseyin Gül, "Türkiye deprem tehlike haritası güncellenmelidir. Karalar kadar denizlerin de depremselligini açığa çıkartacak araştırmalar yapılması gerekiyor" dedi.



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ne (TMMOB) bağlı leoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Hüseyin Gül, "lürkiye deprem tehlike haritası güncellenmelidir. Karalar kadar denizlerin de depremselligini açığa çıkartacak araştırmalar yapılması gerekiyor" dedi. 

Gül, Marmara Deprem i nin 15. yılı dolayısıyla düzenledi gi basın toplantısında, depremde kaybedilen insanların, yıkılan ve hasar gören konutların sayısı nın, ekonomik kayıplann, temel nedeninin, yeterince mühendislik hizmeti görmemiş depreme dayanaksız yapılar, sağlıksız ve plansız kentleşme ile yanlış yerrak ivedilikle eksikliklerimizi tamamlamak ve başta deprem olmak üzere ülkenin jeolojik ko şutlarının ürünü olan risklere ve teknolojik risklere karşı etkin ve verimli bir afet yönetim sistemini oluşturmak zorundayız. lürkiye deprem tehlike haritası güncellenmelidir. Karalar kadar denizlerin de depremselligini açığa çıkartacak araştırmalar yapılması gerekiyor.


Gül şöyle konuştu: "Deprem zararlarının azaltılması amacıyla yapılan çalışma sonum hazırlanan Ulusal Deprem Konseyi. Deprem Şurası, Kentleşme Şurası raporlarının gereği yerine getirilmeden arşiv raflarında unutulmuştur. Güvenli yapılanmanın ilk adıını olan zemin etütlerinin ve sağlıklı kentleşmenin altlığını oluşturan imar planlarına esas jeolojik-jeoteknik etütlerin zorunlu hale getirilmesi önemli bir gelişmedir Bu düzenlemelerin uygulanması konusunda yerel yönelimlerin yeterli duyarlılığı göstermemeli, hala yeterince ders almadığımızı göstermektedir. Yenilenmiş Türkiye diri fay haritası', Ülkemizin deprem tehlikesi ve riskinin yüksekliğinin en önemli göstergesidir. 

Son yıllarda yaşanan depremleri. doğanın bir uyarısı olarak görmek, geçen her saniyenin çok önemli olduğunun farkında ola TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gül: "Türkiye deprem tehlike haritası güncellenmelidir. Karalar kadar denizlerin de depreıııselliğiııi açığa çıkartacak araştırmalar yapılması gerekiyor" dedi. 


Ankara Zafer


Geri Dön