26 / 04 / 2024

Hüseyin Güney: Planda bütünlük sağlanıyor!

Hüseyin Güney: Planda bütünlük sağlanıyor!

ALTSO'da 1/25 binlik Çevre Düzen Planı'nı muhtarlara anlatan Büyükşehir Alanya Koordinatörü Güney, " Alanya’nın ihtiyaçlarına göre plan şekillendirilecek ve geçmişte yapılan hatalar ortadan kaldırılacak" dedi



Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi tarafından Alanya’nın 1 / 25000’lik planı çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in İmar Danışmanı Feridun Uyar, İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas, teknik uzmanlar, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve  STK Temsilcileri katıldı.


Toplantıda açılış konuşmasını yapan Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Şehrin anayasası anlamına gelen ve Alanya’nın tamamını ilgilendiren, 1 / 25000’lik imar planını hayata geçirmeden önce ilgili kişi ve kurum temsilcilerinin görüşlerini almak istedik. Alanya’nın ihtiyaçlarına göre plan şekillendirilecek ve geçmişte yapılan hataların ortadan kaldırılması sağlanacak bu konuda katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum “ dedi. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in İmar Danışmanı Feridun Uyar ise konuşmada 2014 yılında belde belediyelerinin kapanmasının ardından mevcut olan parçalı planları birleştirmek ve planda bir bütünlük sağlamak için bu planı yapmamız zorunlu. Bugüne kadar mevcut olan tüm veriler toplandı ve  2030 yılına kadar ihtiyaca cevap verecek bir plan üzerinde çalışmalar başlatıldı. Bu süreçte Alanya’da geçmiş dönemde yaşanan sorunlar ve önümüzdeki süreçteki beklenti ve talepleri almak için bu toplantıyı yapıyoruz “ dedi. 


İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas ise, “ bu plan şehrin anayasası anlamına geliyor. Halkın anlayacağı dille, turizm, tarım, ticaret, sanayi, koruma, ulaşım başta olmak üzere her şey bu planda şekillendirilecek. Uygulama ise ilgili belediyeler tarafından 1 / 5000 ve 1 / 1000’lik planlarla yapılacak “ dedi. 



Alanya Postası Gazetesi


Haber Antalya Yeni Alanya'a şu şekilde yer aldı;


ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak olan '1/25 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'ndaki toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Tunahan Kasapoğlu, Mehmet Kula, çeşitli oda başkanlarıyla muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Koordinatör Güney, büyükşehir ekibinin uzun süredir 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planıyla ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Güney, "Şeffaf belediyecilik anlayışıyla biz de bu konunun Alanya'da paydaşlarıyla görüşülmesini talep etmiştik. Belediyelerin kapanmasından bu yana olan verilerin tümünü arkadaşlarımız aldı. Geçtiğimiz günlerde de Antalya'da bir toplantı yapmıştık. Alanya'nın geleceği için bu 1/25 binlik plan gerçekten çok önemli. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi. 

'PROGRAMA ÖNCE ALANYA ALINDI'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in İmar Danışmanı Feridun Uyar da, "Büyükşehir Yasası kapsamında 1/bin ölçekli planların ve imar uygulamalarının kapanan belediyelerden yetkileri Alanya Belediyesi'ne devredildi. Alanya Belediyesi şu an bunlarla ilgileniyor ve sorunlara çözüm bulma uğraşısı içerisinde. 5216 sayılı yasa 5 bin ve 25 bin ölçekli nazım imar planlarının görev yetki sorumluluğunu da büyükşehir belediyelerine verdi. Biz görevi devraldıktan itibaren 19 ilçenin 25 bin nazım ölçekli planlarını yapma hazırlıkları içerisine girdik ve bunların bir kısmını 2015'de tamamladık. 2016 yılı içerisinde öncelikle programa alınan yer Alanya idi. Alanya merkez 2 ilçe dışında Antalya'nın en büyük ilçesi. Alanya coğrafi olarak da çok önemli bir ilçe. Dolayısıyla 2 işi de birden halletme sorumluluğu içerisindeyiz. Belde belediyelerince daha önce mevzi olarak yapılmış planları bir arada toplamak ve bu tarihten itibaren ilçenin tümünü tek parçada aynı formatta, düzlemde hem ilçe, hem de büyükşehir belediyesiyle paylaşabileceğimiz bir üst ölçekli plana sahip olacağız. Bunu yapabilmemiz için 5 ilçeyi kapsayan revizyon çalışmasını biz 2016 programı içerisinde başlattık. Bununla ilgili hizmet alımı işlemi de yapıldı. Bu toplantının amacı tamamlanmış, çizilmiş, bitmiş bir planı anlatmak değil. Amaç geçen süre zarfında geçmiş yılların ne kadar birikmiş, muhtelif belediyeler tarafından onaylanmış planı varsa bunların bir araya getirilmesi. Aynı dilde, ortamda tek bir plan haline getirilmesi için çok zor bir iş olan veri toplama işini bir araya getirmek gerekiyordu. Bu aşama tamamlandı. Şimdi planların çizimi ve plan kararlarının Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, imar komisyonlarında görüşülebilmesi için gerekli olan aşamaya geçildi. Bu aşamada istedik ki Alanyalıların, muhtarların düşüncelerini, mesajlarını önceden alalım ki sonra planlar ortaya çıktığında en az sorunla bunun üstesinden gelmiş olalım" diye konuştu.   

'BU PLAN ŞEHRİN ANAYASASI'

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas ise "Bu plan şehrin anayasası anlamına geliyor. Halkın anlayacağı dille, turizm, tarım, ticaret, sanayi, koruma, ulaşım başta olmak üzere her şey bu planda şekillendirilecek. Uygulama ise ilgili belediyeler tarafından 1/5 bin ve 1/binlik planlarla yapılacak" şeklinde konuştu. Bilgilendirmenin ardından toplantıya katılanların görüş ve talepleri alındı. 


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön