26 / 04 / 2024

Hüseyin Oflaz: Tapularınızı takip edin!

Hüseyin Oflaz: Tapularınızı takip edin!

Hüseyin Oflaz, vatandaşın haberi olmadan gayrimenkulüne ipotek konulabileceği, borçlandınlabileceği veya imar planı değişikliğiyle arazinin yerinin değiştirilebileceğini gibi 10 ayrı risk bulunduğunu söyledi.Hüseyin Oflaz 'Tapularınızı takip edin' dedi.



Şehir Plancısı Hüseyin oflas, gayrimenkul sahiplerine tapularını yakından takip etmesi uyarısında bulundu. Oflaz, vatandaşın haberi olmadan gayrimenkulüne ipotek konulabileceği, borçlandınlabileceği veya imar planı değişikliğiyle arazinin yerinin değiştirilebileceğini gibi 10 ayrı risk bulunduğunu söyledi Mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapularını takip etmeleri için 10 ayn neden olduğunu belirtti. împo îmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayn neden olduğunu belirterek, mülkün son durumunun öğrenmenin de tek başına yeterli olmayacağına dikkat çekti. Hüseyin Oflaz, "Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir" dedi. 

Hak kaybı olabilir Oflaz, tapuların takip edilmesinin 10 gerekçesini şöyle sıraladı: " Türkiye'de imar durumlan sık revize ediliyor, güncelleniyor. 

Bu, sizin mülkünüzün bulunduğu bölgenin, dolayısıyla mülkünüzün kaderini değiştirebiliyor. imar değişikliği mülk sahibinin avantajına olabildiği gibi, hak kaybına da yol açacak düzenlemeler içerebiliyor. 

Mülkün sahip olduğu yapılaşma koşullan değiştirilmiş olabiliyor. Mülk sahibinin böylesi bir durumda zamanında değişiklikten haberdar olup yasal süresi içinde itirazını gerçekleştirebilmesi gerekiyor. 

İpotek edilebilir Mülkünüzün üzerine sizin bilginiz ve haberiniz olmadan ipotek, şerh ve haciz konulmuş olabilir. Örneğin bölgedeki bir kamulaştırma işleminden dolayı belediye tarafından mülkünüz üzerine ipotek ve şeıh konulmuş olabilir. Emlak beyanını her yıl düzenli olarak yapıyor olsanız da, bölgenizin değişen emlak rayiç değeıieri gibi farklı nedenlerden dolayı bilginiz dışında emlak vergisi borcunuz olabilir ya da ihmal etmiş olabilirsiniz. Tapunuzun düzenli takibini yaptığınızda buna da tespit edersiniz. 

Yakın dönemde mülkünüzü elden çıkarmak niyetindeyseniz, mülkünüzün en yalan tarihli güncel bilgilerinin olduğu raporlar sizin satışta işinizi kolaylaştırır. 

İşgalcilere müdahale Mülkünüz üzerinde işgal benzeri yapılaşmalan erken tespit etmenizi, dolayısıyla erken müdahale etmenizi sağlar. 

Gayrimenkulünüziin güncel bilgi ve raporlarının bulunmasr, gayrimenkul geliştirme ve proje gerçekleştirmede size zaman kazandırır. Mülkünüzü çevresiyle birlikte takip edeceğiniz için, bölgedeki yapılaşmaların farkına varmanız, yakın gelecekteki karlı yatırımlarınıza zemin hazırlar. 

Mülkünüzü fotoğraf!ayın Gayrimenkulünüzün yerinde ziyaret edilerek fotoğraflanması, hakkınızı korumak için atacağınız yasal adımlarda sizlere kanıt teşkil eder. 

Mülkünüzün değeri konusunda güncel bilgilere erişmeniz, satmak ya da elinizde tutmak konusunda daha doğru kararlar almanızı sağlar. 

Komşu parsellerdeki kötü niyetli olmasa da gerçekleşen sınır ihlallerine karşılık önceden müdahale etmenize imkan verir". 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön