28 / 03 / 2024

Hüsnü Erkan kimdir?

Hüsnü Erkan kimdir?

Ege-Koop Danışma Kurulu'nun yeni başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan oldu. Peki, Hüsnü Erkan kimdir? Hüsnü Erkan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Hüsnü Erkan..



Hüsnü Erkan kimdir?

Prof. Dr. Hüsnü Erkan, 1947 yılında Gazipaşa’da doğmuştur. 1969’da  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra , doktorasını Almanya’da Freiburg Üniversitesi’nde “Büyüme modelleri ve Kalkınma Teorisi” teziyle 1976’da pekiyi derece ile tamamlamıştır. 1977-1980 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde çalışmış ve Kara Harp Okulu’nda  dersler vermiştir. 


1980 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne geçmiş ve aynı yıl “Türkiye Bunalımı Nasıl Atlatılabilir?” konulu Karacan yazı yarışması’nda ödül almıştır.


Hüsnü Erkan, 1982’de doçentliğe ve 1988’de profesörlüğe yükselmiştir.Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitü müdürlüğü ve ÖSYM il sınav yöneticiliği görevlerinde bulunan Hüsnü Erkan, halen Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyeliğine ve aynı zamanda İktisat Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. 


1985 ve 1989 yıllarında araştırma yapmak üzere tekrar Almanya’da bulunmuştur. 1991 yılında “Demokrasi ve Piyasa Ekonomisinde Birlikler” adlı çalışması ile TÜSİAD 1990 Araştırma Ödülü’nü, 1992 yılında ise “Bilgi Toplumu ve Ekonomik Gelişme” adlı çalışması ile Türkiye İş Bankası’nın Toplum ve İnsan Bilimleri Büyük Ödülü’nü almıştır.


1993 yılında Yeni Asır gazetesinde “Güneydoğu Sorunu Nasıl Çözülebilir” konulu Şevket Bilgin Ödülü’nde Birincilik kazanmıştır. Çeşitli sosyal amaçlı derneklerde üyeliği bulunan Hüsnü Erkan , Almaca ve İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk sahibidir.


Hüsnü Erkan Ege-Koop’un Danışma Kurulu Başkanı oldu!



Geri Dön