28 / 03 / 2024

Hüsnü Özyeğin Finansbank’ın genel müdürlük binasını 65 milyon 250 bin dolara aldı!

Hüsnü Özyeğin Finansbank’ın genel müdürlük binasını 65 milyon 250 bin dolara aldı!

Türkiye’nin en zengin işadamlarından ve Fibabanka’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, kendisine çok uğurlu geldiğine inandığı Finansbank’ın genel müdürlük binasını 65 milyon 250 bin dolara geri aldı.



Türkiye’nin en zengin işadamlarından Hüsnü Özyeğin, yıllar sonra karargahına geri dönüyor. Duayen bankacı, Finansbank’ın yüzde 46’sını Yunan National Bank of Greece’e 2.3 milyar euroya sattıktan sonra 2010 yılında Türkiye’den çıkma kararı alan Millennium Bank’ı satın alarak Fibabank adıyla yeniden bankacılık sektörüne dönmüştü. Levent’te 303 milyon euroya satın aldığı ‘Kristal Kule’ye taşınmayı planlayan Finansbank, Esentepe’deki genel müdürlük binasını ihaleyle satışa çıkarttı. “Bu bina bana çok uğurlu geldi” diyen Özyeğin, 65 milyon 250 bin dolar teklifle ihaleyi kazandı. 

 

Fibabank’tan KAP’a dün yapılan açıklamada, ihalenin Banka lehine sonuçlanmasını takiben Finansbank ile 30 Ekim tarihinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalandığı kaydedildi. Şişli Esentepe’deki gayrimenkulün Fibabank’ın Genel Müdürlük binası olarak kullanılacağı kaydedilen açıklamada, bankanın kendi binasında faaliyet göstermesinin faaliyetlerine olumlu katkıda bulunacağı vurgulandı.

 

Yüzde 10’u peşin

 

Açıklamaya göre, 5249,56 metrekare yüz ölçümüne sahip binanın satış bedelinin yüzde 10’u olan 6 milyon 525 bin dolar peşin olarak ödendi. Bakiye ise tapu devriyle birlikte en geç 25 Mart 2015 tarihine kadar ödenecek.

 

Uğurlu olduğuna inanıyor

 

Robert Kolej ve Harvard mezunu Hüsnü Özyeğin, Pamukbank ve Yapı Kredi’de genel müdürlük yaptıktan sonra 1987 yılında kendi bankası Finansbank’ı kurdu. 2006 yılının Ağustos ayında Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece’e (NBG) 2.3 milyar euroya sattı. Özyeğin, Şişli Esentepe’deki genel müdürlük binası için, “Bu bina bana çok uğurlu geldi” inancı taşıyordu. İhaleyle bu binayı satın alarak, uğuruna kavuşmuş oldu. Finansbank’ın sahibi Yunan NBG ise, genel müdürlüğü Büyükdere Caddesi üzerinde 303 milyon euroya satın aldığı Kristal Kule’ye taşıyacak.


Vatan


Geri Dön