19 / 03 / 2024

Hüsnü Özyeğin, Rixos Premium Tekirova’yı aldı!

Hüsnü Özyeğin, Rixos Premium Tekirova’yı aldı!

3.1 milyar dolarlık servete sahip işadamı Hüsnü Özyeğin, otelcilik alanında büyüyecek. Özyeğin, Antalya’da yer alan Rixos Premium Tekirova’yı satın aldı. Premium oteli Rixos işletecek.



Türkiye’nin en büyük otel ve tatil köyü zincirlerinden Rixos Grubu, ‘incisi’ olarak bilinen en önemli halkalarından birini elden çıkarttı. Rixos, Antalya’daki Rixos Premium Tekirova’yı Hüsnü Özyeğin’in sahip olduğu Fiba Grubu’na sattı. Taraflar satış bedeli konusunda anlaşıp, el sıkıştı. Son detaylar üzerindeki çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna açıklama yapılması bekleniyor. 

 

Rixos Tekirova’nın mülkiyeti Fiba Grubu’na geçecek ancak 770 odalı lüks tatil köyünü Rixos Grubu işletmeye devam edecek. Rixos Tekirova Premuim, Özyeğin Grubu’nun turizm alanındaki ikinci büyük gayrimenkulü olacak. 3.1 milyar dolarlık kişisel servetiyle Türkiye’nin en zengin üçüncü ismi olan Hüsnü Özyeğin, İstanbul Maçka’daki Swissotel’in de mülk sahibi.

 

Premium 4 oteli var

 

Rixos Premium Tekirova, Rixon Grubu’nun Türkiye premium sınıfındaki 4 tesisinden biri. Bodrum, Belek ve Göcek Rixos’un bu lüks sınıftaki diğer üç tesisi. Rixos Premium Tekirova, Antalya Havalimanı’na 73, bölgenin en büyük turizm merkezlerinden Kemer’e 17 kilometre mesafede bulunuyor. Tesiste, villalar ile suite ve normal odalar bulunuyor. Otelde ana restoranların yanı sıra 6 adet ‘A la carte’ restoran bulunuyor. Rixos Tekirova’da iki kişi ‘herşey dahil’ konaklamanın en düşük bedeli gecelik 300 euro civarında. 

 

4 premium tesisin yanı sıra Rixos Grubu’nun Türkiye’de Sungate, Beldibi, Downtown Antalya, Konya, Grand Ankara, Lares, Taksim İstanbul, Pera İstanbul ve Eskişehir otelleri bulunuyor. Grubun İsviçre Davos’ta Rüela, Rusya Soçi’de Krasnaya Polyana, Kazakistan’da Almatı, Astana ve Borovoe, Azerbaycan’da Quba, Naftalan, Samaxi Palace adında otelleri var. Grubun Gürcistan, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Libya ve Ukrayna’da da otelleri var. Rixos Grubu toplam 29 otelle hizmet veriyor. 


Vatan


Geri Dön