26 / 04 / 2024

Hüsnü Özyeğin üniversiteden sonra kolej kuracak!

Hüsnü Özyeğin üniversiteden sonra kolej kuracak!

Hüsnü Özyeğin, Türkiye'de gerçek anlamda başarı hikayesi yazan işadamlarından. Yıllarca bankacılık sektöründe profesyonel yöneticilik yaptı



Hüsnü Özyeğin, Türkiye'de gerçek anlamda başarı hikayesi yazan işadamlarından. Yıllarca bankacılık sektöründe profesyonel yöneticilik yaptı. 1977-84 arası Pamukbank genel müdürlüğü, 1984-87 arası ise Yapı Kredi genel müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1987'de ise o dönemde bu iki bankanın da sahibi olan Çukurova Grubu'yla yollarını ayırıp Finansbank'ı kurdu, patronluğa adım attı.
Finansbank'ı 2006'da 2.7 milyar dolara Yunanlılara satan Hüsnü Özyeğin, geçen yıl Fibabanka'yı kurarak finans sektörüne döndü.

Bugün Fiba Holding 18.3 milyar dolar aktif büyüklüğe, 1.3 milyar dolar toplam gelire ve 12 bin 500 çalışana sahip. Fiba Grubu'nun finans sektöründeki yatırımları bankacılık, leasing, faktoring, sigortacılık, varlık yönetimi ve özel sermaye fonu; finans dışı yatırımları ise havacılık, mağazacılık, gayrimenkul, enerji, gemi inşası ve liman hizmetlerinden oluşuyor. 2009 yılında Türkiye'nin en zenginleri listesinde 3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alan Özyeğin'in geçen dönemdeki en ilginç yatırımı eğitime olmuştu. 2008 yılında kurulan Özyeğin Üniversitesi, halen İstanbul'daki Altunizade ve Çekmeköy kampüslerinde eğitim veriyor. Hüsnü Özyeğin'in son yıllarda bütün enerjisini eğitime verdiğini biliyoruz. Bu aralar da yeni bir eğitim hamlesi için tatlı bir telaş içindeymiş. Üniversiteden sonra anaokulu, ilköğretim okulu ve lise de kuracakmış. Nitekim bu hedefe yönelik ilk somut adım geçen hafta atıldı ve "İz Çocuk Gelişim Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri" unvanlı bir şirket kuruldu. Özyeğin, 2013 yılında hem ilköğretim, hem de ortaöğretim okullarını açacakmış. Duyduğumuza göre okulların isimleri de Özyeğin Kolejleri olacakmış.

Para


Geri Dön