26 / 04 / 2024

Fiba Grubu, Rixos Premium Tekirova'yı satın aldı!

Fiba Grubu, Rixos Premium Tekirova'yı satın aldı!

Türkiye'nin en büyük otel ve tatil köyü zincirlerinden Rixos, "yüzüktaşı" diye nitelenebilecek değerdeki bir halkasını elden çıkardı. Rixos Grubu, Rixos Premium Tekirova'yı Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu Fiba Grubu'na sattı.




Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Rixos Grubu, Tekirova’daki otelinin mülkiyetini Fiba Grubu’nun patronu Hüsnü Özyeğin’e satıyor. Fiba’nın 2002 yılında açılan ve geçtiğimiz yıl yenilenen Rixos Premium Tekirova’nın mülkiyetini aldığı işletmesinin de yine Rixos tarafından yapılacağı açıklandı. Satış haberinin dün bir internet sitesinde yayınlanması üzerine Rixos’tan yapılan açıklamada görüşme yapıldığı doğrulandı. Fiba Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, görüşmelerde son noktaya gelindiğini ifade ederken Rixos’un patronu Fettah Tamince de “Hüsnü Bey’le dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. Yakında imzaları atabiliriz” dedi.


'Para gelsin yeri çok'

Kulislerde satış bedeli olarak 100 milyon Euro dolaşsa da her iki taraf da rakam vermeye yanaşmadı. Tamince, “Satış olursa gelen parayı nerede kullanacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Para gelsin de yeri çok. Yurtdışı yatırımları var Haliç Projesi var.”


HaberTürk




Geri Dön