26 / 04 / 2024

Hyde Park'ta ev alan Ukraynalı Rinat Akhmetov çıktı!

Hyde Park'ta ev alan Ukraynalı Rinat Akhmetov çıktı!

Geçen yıl dünyanın en zenginleri listesinde 148. sırasında yer alan Ukrayna'nın dolar milyarderi Rinat Akhmetov, Hyde Park'ta rüya gibi bir daireye hiç düşünmedi...



EN PAHALI KONUT
Dünyanın en pahalı konutlarının satıldığı One Hyde Park'ta servet sahibi pek çok ünlü konut sahibi. Bunlardan biri de Ukrayna'nın en dolar milyarderi Rinat Akhmetov. İngiltere'nin Hyde Park'ta bulunan en pahalı apartmanını satış sırasında hiç düşünmeden tam 136 milyon dolara satın alarak bir rekor kırdı. Apartmanın tasarımcısı Lord Rogers, fikir babası ise Nicholas & Christian Candy Kardeşler. Candy Kardeşler, binanın dünyanın en pahalı konutu olduğunu söylüyorlar.

ZENGİNİN MALI...
Özel sinema ve jimnastik salonları, 21 metrelik yüzme havuzu, saunası, golf simülatörü, vale hizmeti ve kapıcısının bulunduğu apartman, geniş pencereleriyle göz dolduruyor. Madenci bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen ve kömür ticaretinin ilk milyoneri olan Akhmetov, iktisat mezunu ve 2 çocuk babası. Geçen sene Forbes dergisinde dünyanın en zengin insanları listesinde 148. sırayı alan Rinat Akhmetov, aynı zamanda Shakhtar Donetsk Futbol Kulübü'nün de başkanı.
Yeni şžafak


Geri Dön