20 / 04 / 2024

İBB, Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi kararında geri adım attı!

İBB, Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi kararında geri adım attı!

İBB, Avrasya Terminal İşletmeleri Şirketi'nden, Büyük İstanbul Otogarı'nı 15 gün içinde tahliye etmesini istemişti. Büyük Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, İBB'nin tahliye kararı konusunda geri adım attığını söylüyor...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Bayrampaşa'da bulunan Büyük İstanbul Otogarı'nı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri Şirketi'nden 15 gün içinde otogarı tahliye etmesini istediğini yazmıştık. 9 Ağustos 2016 tarihli, İstanbul 17. Noterliği aracılığıyla şirkete gönderilen yazıda otopark ücreti alınması tahliyeye gerekçe olarak gösterilmişti. Otogarın bu tahliyeden sonra nereye taşınacağı ise merak konusu olmuştu. İBB konuya açıklık getirerek, "Otogarın tahliyesi söz konusu değil. İşletme hakkı 4 Mayıs 2019'a kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir" dedi. Ama tahliye süresi dolmasına rağmen işletme değişmedi. Büyük Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, "15 günlük süre dolmasına rağmen hâlâ aynı şirket işletiyor ve biz burada mağdur olmaya devam ediyoruz" diye konştu. 


'ARTIK ÇÖZÜM İSTİYORUZ' 


Şahap Önal, "Zaten yer İBB'ye aitti. Sadece işletmesini bu şirkete vermişti. Akabinde şirketle, gündeme gelen sorunları yaşadık. 15 gün içinde tahliye edilecek olması umut vermişti bize ama süre dolmasına rağmen şirketin orogardaki işletmesi devam ediyor. İşletmenin devri başka bir şirkete yapılacaktı. Ya da İBB kendi yapacaktı. 


Ama devir hâlâ gerçekleşmedi" diyor. İşletmenin hâlâ Avrasya Terminal İşletmeleri Şirketi'nde olduğunu ve sürekli sorun yaşadıklarını söyleyen Şahap Önal önceki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüklerini fakat Topbaş'm işletmenin tahliyesi kararı konusunda geri adım attığını söyleyerek ekliyor: "Başkan Topbaş ile görüştük. Devir gerçekleşmedi. İBB kararından açıkça geri adım attı. 'Şirketin yürütmeyi durdurma kararma karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açtıkları dava yüzünden mahkeme kararını bekleyeceğiz' dedi Topbaş. Zaten otogar alanı İBB'ye ait, istese sorunu çözer ama maalesef hâlâ aynı işletmeciyle mücadele veriyoruz. Tahliye kararı geç kalınmış bir karar olmasına rağmen sevindirmişti ama şu an daha da gecikeceği aşikâr. Artık bir çözüm istiyoruz." Konuyu sorduğumuz İBB'den ise bir açıklama yapılmadı. 



Nagihan ALAN/Habertürk


Geri Dön