25 / 04 / 2024

İBB Kanal İstanbul protokolünden neden çekildi?

İBB Kanal İstanbul protokolünden neden çekildi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinden çekilme sebeplerinin idari bir sorun olduğunu, olmayan bir yetkiyle protokol imzası atıldığını söyledi. 



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Yenikapı Yenikapı Etkinlik Alanı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sosyal Adalet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu toplantıya katıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ekrem İmamoğlu mahkemenin Kanal İstanbul projesinin iptalini reddetmesine dair sürecin devam ettiğini aktardı.

Programda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li milletvekilleri, ilçe başkanları ve kadın muhtarlar yer aldı. 

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, mahkemenin Kanal İstanbul projesinin iptalini reddetmesine dair sürecin devam ettiğini, bunun bir sonuç olmadığını ve bu sebeple sonuçlanmayan bir süreçle ilgili konuşmak istemediğini dile getirdi. 

İmamoğlu, projeden çekilme sebeplerinin idari bir sıkıntı olduğunu, olmayan bir yetkiyle bir protokol imzası atıldığını belirtti ve bu yanlıştan dolayı protokolden vazgeçtiklerini ilettiklerini söyledi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u hangi parayla yapacaksın?

Kanal İstanbul Türkiye ve dünya için kazanç mı, kayıp mı?

Kanal İstanbul protokolünün iptali istemiyle açılan dava reddedildi!

Kanal İstanbul'la ilgili önemli tespitler!


Geri Dön