25 / 04 / 2024

İBB Meclisi'nde Florya Atatürk Ormanı tartışması

İBB Meclisi'nde Florya Atatürk Ormanı tartışması

'Florya Atatürk Ormanı imara açıldı mı açılmadı mı?' sorusu İBB Meclisi'nde tartışma konusu oldu



Florya Atatürk Ormanı konusunda ÎBB Meclisi'nden çıkan kararla ilgili tartışmalar sürüyor. Geçen hafta sivil toplum kuruluşları tarafından ormanın imara açıldığı gerekçesiyle yapılan eylemin ardından, önceki gün de İBB Meclisi'nde tartışmalar yaşandı. AK Partili Turan, 'İmara açılmadı, seçkinler gürültü koparıyor' derken, CHP'li Oğul, 'İmara açılmadıysa 12 başkan villasını yıkalım' dedi.

'HALKI İSTEMİYORLAR'
Meclis toplantısında Florya Atatürk Ormanı'nın imara açılmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan, "Bütün gürültüyü seçkinler koparıyor, Çünkü o çevrede yaşayan seçkinler Florya Atatürk Ormanı'na İstanbul'un kenar semtlerinden insanların gelmesini istemiyor" dedi. Birçok ilçeden insanların gelip burada piknik yaptığını belirten Turan, şöyle devam etti: "704 bin metrekare olan ormanın sadece 17 bin metrelik bölümü içinde piknik yapmaya gelen insanların ihtiyaçlarını karşılayacağı bin 20 metrekarelik taşınabilir bir sosyal tesis kurulacak. Bunun adı da imara açma değil. Orada bir dernek eylem yapıyor. CHP'liler de onlara destek veriyor. Asıl sorun burada yaşayan seçkinlerin, başka ilçelerden gelenleri istememeleridir. Gürültü çıkarıp, kenar senitlerden gelenlerin oradan faydalanmasının önüne geçmeye çalışıyorlar." Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul ise, "Daha önce meclis üyelerinin de tatil yapacağı evler vardı. Onlar yıkıldı. O zaman gelin 12 belediye başkanın villasını da yıkalım. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanın evi kalsın" diye karşılık verdi, İstanbul'da 39 belediye başkanı olduğunu hatırlatan Oğul, "Peki bu 12 villada kim oturuyor? Kurayla mı belirleniyor? Bu binaları yıkarsak ormana daha çok hizmet etmiş oluruz" diye konuştu.


'BU YAKLAŞIM YANLIŞ'
CHP Grup sözcüsü Gökhan Zeybek ise 'CHP seçkinlere destek veriyor' tarzı bir yaklaşımı kabul etmediklerini belirterek "Seçkinler istemiyor yaklaşımı doğru değil. Orada bir sivil toplum kuruluşu eylem yapıyor. CHP de bütün örgütleri ile destek veriyor" dedi.
 
Ercan Sarıkaya Gazete Habertürk


Geri Dön