25 / 04 / 2024

İBB meclisinin ormanlık alan dediği yer imara mı açılıyor?

 İBB meclisinin ormanlık alan dediği yer imara mı açılıyor?

İBB, İBB Meclisi tarafından park alanı ilan edilen Dikilitaş’taki ormanlık alanı 175 milyon TL ile yeniden satışa sundu. İBB yönetimi tarafından satılmak istenen bir diğer yerin ise 450 milyon TL bedelle Mecidiyeköy’de vakıf arazisi olduğu belirtildi. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arsa satmak için tekrardan harekete geçti. 14 Ekim saat 11:00'de Saraçhane'deki başkanlık binasının encümen müdürlüğü salonunda satışı yapılacak olan arsalardan biri İBB Meclisi tarafından yeşil alan ve park olarak imar planını tescillediği Beşiktaş Dikilitaş Yeşim Çimen Sokak'ta yer alan 5 bin 763 metrekare ağaçlık alan olarak belirlendi. 

4 KEZ SATIŞA ÇIKARDI!

Ssabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; söz konusu alan yetişmiş ağaçlarla çevrili yeşil alan olması nedeniyle bölge vatandaşların toplanma yerlerinden biri. İBB yönetimi tarafından 4'üncü kez satılmak istenen yerin park alanı olması sebebiyle daha önceki ihalelerde istekli çıkmamıştı.

175 MİLYON İSTİYOR

İBB Meclis kararını uygulamamakta ısrar eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclisin aldığı kararı idare mahkemesini taşımıştı. Mahkemenin vereceği karara kadar meclis iradesinin uygulaması zorunlu olmasına rağmen Dikilitaş'taki park alanını 4'üncü kez satışa sunan İBB, arsa için 5 milyon 250 bin TL geçici teminat isterken muhammen bedel olarak 175 milyon TL belirledi.

Aynı tarihte satışa sunulan alanlardan biri ise Şili Mecidiyeköy'de yer alan boş alan oldu.

Daha önce 2 Eylül'de satışa sunulan ve 60'ncı parselde Sultan Beyazıt vakfiyesinin yer aldığı alan oldu. İBB yönetimi tarafından 13 milyon 500 bin TL geçici teminat istenen yerin Büyükdere Caddesi'nde QNB Finans Bank ile Tekfen Tower arasında kalan alanı ve Özdilek Park AVM ile Metrocity AVM arasında kalan yerleri kapsadığı belirtildi. 

İBB yönetiminin bu alan için istediği muhammen bedel ise 450 milyon TL olarak açıklandı. İBB yönetimi bu iki alanın satışını da kapalı teklif artırma yöntemiyle yapacak.

İBB, İstanbul'un göbeğindeki 2 arsayı satıyor!


Geri Dön