23 / 04 / 2024

İBB, Sinpaş Aydos Country'nin imar planı değişikliğini kabul etti!

İBB, Sinpaş Aydos Country'nin imar planı değişikliğini kabul etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mahkeme tarafından planları iptal edilen, Sinpaş’ın ‘Aydos Country’ projesinin imar planı değişikliğini kabul etti.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mahkeme tarafından planları iptal edilen, Sinpaş’ın ‘Aydos Country’ projesinin imar planı değişikliğini kabul etti. Temelleri atılmış, hatta bazı bölümleri satılmış olan projenin imar planı değişikliği, Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.


İBB Meclisi geçtiğimiz cuma günü tarihi günlerinden birini daha yaşadı. İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi’nin planlarını iptal ettiği Sinpaş’ın Sancaktepe’deki ‘Aydos Country’ projesi için hazırlanan yeni planlar Belediye Meclisi gündemine alındı. Sinpaş, 9 Eylül ve 14 Eylül 2015 tarihlerinde yeni imar planı teklifi için İBB’ye başvuruda bulunmuştu. İBB, dosyayı tamamlayarak 14 Eylül 2015 tarihinde Belediye Meclis gündemine sundu. Gündeme alınan teklif, İmar Komisyonu’na havale edildi. Komisyon da, çalışmasını dört günde tamamlayarak dosyayı karar için Meclis’e sundu.


Yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğündeki arazi hazineye ait iken 2010 yılında Sancaktepe Belediyesi’ne devredildi. İlk planlarda söz konusu arazi, 3 bin 800 yataklı şehir hastanesi yapılmak üzere sağlık tesis alanı olarak ayrılmıştı. Ancak, Sancaktepe Belediyesi plan değişikliği yaparak, hastane alanını konut alanına çevirmek istedi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü buna itiraz edince Belediye, ‘Bölge Parkı’ olarak ayrılmış bir başka araziyi hastane yeri olarak ayırdı. Söz konusu araziyi Sancaktepe Belediyesi Sinpaş’a sattı. İnşaat ruhsatını alan Sinpaş GYO da 2014 yılında inşaat faaliyetine başladı. Yine dosyasında yer alan bilgilere göre, 31 Ağustos 2015 tarihine kadar Sinpaş, Aydos Country projesi kapsamındaki dokuz adet bloğun su basman imalatını, 19 adet bloğun da temel beton imalatını tamamlamış, 500 adet bağımsız bölümün satış işlemini de bitirmiş durumda.


İptal gerekçesi

Mahkeme, proje ile bölgeye gelecek ek 2 bin 700 nüfus için yeterli donatı alanı oluşturulmadığı, hastane yeri olarak ayrılan ‘Bölge Parkı’ için yeni bir yer ayrılmadığı gibi gerekçelerle planları iptal etmişti. Bunun üzerine Sancaktepe Belediyesi, hastane alanına çevirdiği araziyi yeniden ‘Bölge Parkı’na aldı ve askeri alan içindeki bir bölgeyi hastane alanı olarak gösterdi. Yeni planları, onaylanması için İBB’ye gönderdi. Sinpaş’ın plan değişikliği kabul edildi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön