19 / 04 / 2024

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın durabileceği uyarısı yapıyor. Sebebi, geçtiğimiz gün sunulan ancak reddedilen ek zam teklifi…



Aralık 2021’de toplu taşıma ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 zam yapılmıştı. Ocak ayında yürürlüğe giren zamlı tarifeye göre; tam bilet 5,48 TL, öğrenci bileti 2,66 TL, öğretmen ve 60 yaş ücreti 3,91 TL oldu. İBB yetkililerine göre; sadece akaryakıta gelen zammın belediye bütçesine ek yükü yaklaşık 1 milyar TL’si vergi olmak üzere 2,5 milyar TL civarında. Toplu ulaşımda kullanılan mazottan ÖTV ve KDV alınmaması talep ediliyor.

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

Ongun, ''Vatandaşlarımızın şöyle bakması gerekiyor; belediye araçları yok. Özel sektör taşımacıları da bu sistemin içinde, artık tekerleri döndüremez seviyeye geldiler.’’ dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön