24 / 04 / 2024

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın durabileceği uyarısı yapıyor. Sebebi, geçtiğimiz gün sunulan ancak reddedilen ek zam teklifi…



Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun İstanbul UKOME temsilcisi Eyup Aksu, yakıt giderlerinin esnafın belini büktüğünü söyleyerek, ''Biz sadece 3 aylık zaman diliminde akaryakıta gelen fiyat farkını istiyoruz. Talebimiz bu şekilde. Esnafımız gerçekten madur. İnşallah önümüzdeki ay içinde hem belediyemiz, hem hükûmetimiz hem de bakanlık, bizim sesimizi duyar. O masadan iyi bir karar çıkar diye ümit ediyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

İstanbullulara toplu ulaşım şoku! Otobüs, metrobüs metrolar duracak mı?

İBB verilerine göre; 2021 yılında günde toplu ulaşım kullanan İstanbullu sayısı 8 milyonu buldu. İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerini belirlemekle yetkili olan kurum UKOME. Kurumun yapısı 2020 yılında yeni yönetmelikte Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da UKOME üyesi yapılmasıyla hükûmet lehine değişmişti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön