24 / 04 / 2024

İBB ve KİPTAŞ'tan Esenler'deki dönüşüme yakın takip!

İBB ve KİPTAŞ'tan Esenler'deki dönüşüme yakın takip!

Esenler’de 5 ayrı noktada yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile bu konuda öncü ilçelerden birisi olan Esenler Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) ve KİPTAŞ'tan ziyaretçileri vardı. Peki ne konuştular? Açıklıyoruz...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Vedat Şahin ve ekibi, kentsel dönüşümün öncü ilçelerinden birisi olan Esenler Belediyesi’ni ziyaret ederek Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk ve Esenler Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Sezayi Köse’den bilgi aldı. 


KİPTAŞ da oradaydı!


KİPTAŞ İmar ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Tuncay Çolak ve ekibinin de hazır bulunduğu toplantıda, Esenler Belediyesi ekibi kentsel dönüşüm konusunda edindikleri tecrübeleri meslektaşlarına aktardılar. Toplantıda, Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm model ve yöntemleri, vatandaşla yapılan anlaşmalar ve bu aşamalarda yaşanan sıkıntılar, vatandaşla iletişim boyutu, doğru algı yönetimi,  inşaatların ne şekilde yapıldığı gibi konular üzerinde duruldu. 


İBB ve KİPTAŞ tan Esenler deki dönüşüme yakın takip!
Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, görüşmeyi Twitter'da bu kare ile paylaştı...



İBB - Esenler Belediyesi bilgi paylaşımı!


Konu ile ilgili bilgi veren Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, “Çok verimli bir toplantı oldu. Kentsel dönüşüm uygulamalarında yaşanan sıkıntılar, bunların çözüm yolları gibi konuların yanı sıra Esenler’de hangi noktadayız bunları paylaştık. Kurumlar arası bu tür görüşmeler, işlerin daha hızlı ve verimli yol almasına yardımcı oluyor” diye konuştu.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön