24 / 04 / 2024

İBB'den Ensar Vakfı'na Ataşehir'de yurt binası!

İBB'den Ensar Vakfı'na Ataşehir'de yurt binası!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ataşehir'de belediyeye ait bir taşınmazın yurt olarak kullanılması amacıyla Ensar Vakfı'na verilmesini onayladı. 




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ataşehir İnönü Mahallesi Nenehatun Sokağı'ndaki taşınmazın Ensar Vakfı'nın kullanımına sunulmasını sağlayan "ortak hizmet protokolü", İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi ve onaylandı. 

 

Protokole göre belirtilen adresteki gayrimenkul, Ensar Vakfı tarafından yurt hizmetleri amacıyla kullanılacak. Vakıf, kapasitenin yüzde 10'u kadar dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelli öğrencilerin bedelsiz olarak barınmasını sağlayacak.

 

Vakıf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazı, yurt işlemleri dışında herhangi bir amaçla kullanamayacak. Taşınmazın kullanım için tadilat, tamirat, bakım ve onarım işletimi için elektrik, su, doğalgaz, güvenlik, temizlik, ısınma ve benzeri tüm giderler Ensar Vakfı tarafından karşılanacak.

 

Bir yıl süreli olarak imzalanan yurt binası protokolü, süre bitiminden devam edilmeyeceği üç ay önceden bildirilmediği takdirde birer yıl süreyle otomatik olarak uzatılacak. Protokolü, taraflardan biri süresi bitmeden feshedemeyecek. 
 


Geri Dön