26 / 04 / 2024

İBB ensar vakfı yurt binası

İBB ensar vakfı yurt binası

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ataşehir'de belediyeye ait bir taşınmazın yurt olarak kullanılması amacıyla Ensar Vakfı'na verilmesini onayladı. 

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Ensar Vakfı 5 yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ensar Vakfı, İstanbul, Konya ve Rize'de yer alan 5 öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına tahsis etti...

Mehmet Torunlar'dan Kızılay açıklaması!

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolar bağış ile gündeme gelen Torunlar Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun “Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” diye konuştu...

Kızılay bağışıyla ilgli Ensar Vakfı'ndan ABD'de yurt açıklaması!

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ediyor. Ensar Vakfın'da yapılan açıklamada;" Gençlerin güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı...

Türkiye'den Manhattan’a kültür merkezi ve yurt projesi!

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

İBB'den Ensar Vakfı'na Ataşehir'de yurt binası!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ataşehir'de belediyeye ait bir taşınmazın yurt olarak kullanılması amacıyla Ensar Vakfı'na verilmesini onayladı. 

Ensar Vakfı'nın 9 milyon TL'lik binası yıkılacak!

Ensar Vakfı’nın Ankara'da bulunan binası hakkında yıkım kararı çıktı. Değeri 9 milyon TL olan bina için yıkım çalışması gelecek haftaya başlayacak.

TÜRGEV ile Ensar Vakfı, New York'ta kültür merkezi inşa edecek!

TÜRGEV, Ensar Vakfı ile birikte New York'ta yurt ve kültür merkezi yapımına başlıyor. Yut ve kültür merkezi için alınan gayrimenkule 20 milyon dolar ödendi.

Menderes Türel’den 1.200 kişilik yeni öğrenci yurdu müjdesi!

Antalya’da gerçekleşen Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 2017 yılında 1200 kişilik çok kapsamlı bir yurdun temelini atacaklarını müjdeledi.

FETÖ'nün yurtları Ensar Vakfı’na tahsis edildi!

İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan Hasırcılar Erkek Öğrenci Yurdu ve Gürpınar Kız Öğrenci Yurdu FETÖ operasyonları kapsamında içindeki eşyalarla birlikte el konulan yurtlardan ikisiydi. Bu yurtlar Ensar Vakfı’na devredildi.

TÜRKEN Vakfı, New York'ta öğrenci yurdu açacak!

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, TÜRGEV ve Ensar Vakfı tarafından 2014'te ABD'de kurulan Türken Vakfının New York'taTürk öğrenciler için 200 kişilik yurt açacağını söyledi.

Bursa Abdal Kültür Merkezi ne kadara kiralanıyor?

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından 2013 yılında restore edilen Abdal Kültür Merkezi’nin, Ensar Vakfı’na 2018 yılının Aralık ayına kadar aylık 625 liraya kiralanmasına CHP’liler tepki gösterdi.

İzmir Urla'daki DHMİ tesisi Ensar Vakfı’na devredildi!

İzmir Urla'nın Zeytineli Köyü kıyısındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait sosyal tesis Ensar Vakfı’na devredildi. Tesis, Hacılar Koyu’ndaki Urla Villaları’na komşu koyda yer alıyor.

İBB ensar vakfı yurt binası Haberi

İBB ensar vakfı yurt binası


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ataşehir İnönü Mahallesi Nenehatun Sokağı'ndaki taşınmazın Ensar Vakfı'nın kullanımına sunulmasını sağlayan "ortak hizmet protokolü", İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi ve onaylandı. 

Protokole göre belirtilen adresteki gayrimenkul, Ensar Vakfı tarafından yurt hizmetleri amacıyla kullanılacak. Vakıf, kapasitenin yüzde 10'u kadar dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelli öğrencilerin bedelsiz olarak barınmasını sağlayacak.

Vakıf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazı, yurt işlemleri dışında herhangi bir amaçla kullanamayacak. Taşınmazın kullanım için tadilat, tamirat, bakım ve onarım işletimi için elektrik, su, doğalgaz, güvenlik, temizlik, ısınma ve benzeri tüm giderler Ensar Vakfı tarafından karşılanacak.

Bir yıl süreli olarak imzalanan yurt binası protokolü, süre bitiminden devam edilmeyeceği üç ay önceden bildirilmediği takdirde birer yıl süreyle otomatik olarak uzatılacak. Protokolü, taraflardan...