27 / 04 / 2024

Ensar Vakfı'nın 9 milyon TL'lik binası yıkılacak!

Ensar Vakfı'nın 9 milyon TL'lik binası yıkılacak!

Ensar Vakfı’nın Ankara'da bulunan binası hakkında yıkım kararı çıktı. Değeri 9 milyon TL olan bina için yıkım çalışması gelecek haftaya başlayacak.



Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara’nın merkezinde Ensar Vakfı'na tahsis edilen ve değeri yaklaşık dokuz milyon TL olan binada çalışma başlatıldı.


Ankara’da daha önce bir sendika tarafından kullanılan, Kızılay’a beş dakika mesafede bulunan beş katlı bina için yıkım kararı çıktı. Bina, Kızılay’a, Kredi Yurtlar Kurumu’na ve  Ankara  Üniversitesi Cebeci Yerleşkesine ’ne beşer dakika uzaklıkta bulunuyor. 


Atıl vaziyette bekletilen binada son bir yıl içerisinde defalarca yangın çıktığı öğrenildi. Bina, geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından korumaya alındı. 


Beş katlı binanın yıkılacağı ve yerine, binayı kullanım hakkına sahip kurum yani Ensar Vakfı için daha “güzel” ve “lüks” bir binanın yapılacağı öğrenildi. Binanın etrafını brandalarla çeviren belediye yetkililerinin, iş makineleri ile binayı yıktıktan sonra yeni bina için çalışmalara başlayacağı belirtildi.




Birgün


Geri Dön