25 / 04 / 2024

İBB'nin Örnektepe Semt Konağı ihalesine mahkeme 'dur' dedi!

İBB'nin Örnektepe Semt Konağı ihalesine mahkeme 'dur' dedi!

İBB meclisi tarafından Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen Örnektepe Semt Konağı’nın, meclis kararına rağmen İBB yönetimi tarafından 3. bir şahsa kiralanmasına ilişkin, mahkemeden yürütmenin durdurulması kararı verildi. 



Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclisi tarafından kendilerine verilen Örnektepe Semt Konağı’nın, meclis kararına rağmen 3. bir şahsa kiralanması üzerine bir açıklama yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni uyarmış ve konuyu mahkemeye taşımıştı. İBB meclisi tarafından Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen Örnektepe Semt Konağı’nın, meclis kararına rağmen İBB yönetimi tarafından 3. bir şahsa kiralanmasına mahkeme durdurma kararı verdi. 

Beyoğlu Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere gmre; kararı kamuoyu ile paylaşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Beyoğluluların daha fazla mağdur edilmemesi için Örnektepe Semt Konağını hızlıca tekrardan hizmete açacağız" şeklinde konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde: 

Kıymetli hemşerilerim
Sevgili İstanbullular,

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnektepe Semt Konağı için yapılan ihalenin hukuksuz olduğunu sizinle paylaşmıştım. Bugün mahkemenin vermiş olduğu karar haklılığımızı teyit etti. İBB tarafından ihaleyle kiralanmak istenen Örnektepe Semt Konağı’mızda ihale sonucu ortaya çıkan işlem için İstanbul 14. İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Bir kez daha söylemek isterim ki Örnektepe Semt Konağı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Beyoğlu Belediyemize tahsis edilmiştir. 25 yıldır zaten belediyemize tahsis edilmiş olan ve Örnektepe Semt Konağı olarak kullandığımız binamızın kapalı olması en fazla Örnektepe mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak semt sakinlerimize vereceğimiz hizmetleri planladık. Çok yakında, planladığımız ve duyurduğumuz şekliyle burayı vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bu süreçte İBB’nin almış olduğu kreş-anaokulu kayıtları varsa öğrencilerimizi ve aileleri mağdur etmeden Beyoğlu Belediyemizin kurslarına aktarılarak eğitimlerine devam ettirilecektir.

Gelinen süreçte Örnektepe halkımızın daha fazla zarar görmesinin önüne geçmek sorumluluğumuzdur.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Örnektepe Semt Konağı 3 yıllığına kiraya verilecek!


Geri Dön