20 / 04 / 2024

İbrahim Aydemir Erzurum'un değişimini anlattı!

İbrahim Aydemir Erzurum'un değişimini anlattı!

Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Dört tarafı şüheda mekanları, tabyalar ile bezeli Erzurum'da, halkı çağdaş yaşam imkanları ile buluşturan, Başkanımız Sayın Sekmen'e teşekkür borçluyuz.'dedi.



AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'un ekonomik yatırımlar da olduğu gibi, kentsel vizyon bazında da ciddi bir değişim yaşadığını, tarihle çağdaşlığı buluşturan kentsel dönüşümde Erzurum'un kendi manasını ifade eden bir imaj kazandığını belirtti. 


REFORM DÜZEYLİ YAPILANMA 

Büyiikşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in öncülük ve liderliğinde Erzurum'un kentsel dönüşüm ekseninde, reform düzeyli bir yapılanma sürecine girdiğine değinen Milletvekili Aydemir, 'Dört tarafı şüheda mekanları, tabyalar ile bezeli Erzurum'da. halkı çağdaş yaşam imkanları ile buluşturan, tüm bunları özel dikkat ve hassasiyet içinde gerçekleştirerek tarihi dokuyu da gün yüzüne çıkaran Başkanımız Sayın Sekmen'e teşekkür borçluyuz' dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Yalnız Erzurum kent merkezinde değil, aynı zamanda ilçeler ve mahalleleşen köylerde de dönüşüm çalışmalarının yoğunluk kazandığını, bunun AK Belediyecilik yaklaşımı olduğunu hatırlatan Milletvekili İbrahim Aydemir, 'AK Parti'nin marka şehircilik anlayışı ve dönüşüm projesi, insana saygının ifadesidir. Bu yaklaşım Erzurum'da tercümesi. 'Dadaş her şeyin en iyisine layıktır' şeklindedir. Çevre odaklı bu şehircilik atılımı Erzurum için bir milattır' kaydını düştü. 


ZİRVE ŞEHİR 

Erzurum'un Palandöken'le ifade bulan 'Zirve Şehir' olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, 'Ülkeyi, bölgeyi ve Erzurum'u ilklerle tanıştıran, halkı için çağdaş imkan ve fırsatları sunan AK Parti, modern şehircilik bazında ilk ve en büyük atılımları gerçekleştirerek bir tarih yazmaktadır. Alt ve üst yapı şehircilik yatırımlarıyla Erzurum, çağdaş kent örgüsünde tarif edilebilir bir konuma kavuşmaktadır.' dedi. 


AYDEMİR ÜÇ KÜME EVLERİN KONUĞUYDU 

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Küme Evlerde dadaşların konuğu oldu. Büyiikşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı etkinlikte, Erzurum'da kentleşme ve sosyal değişim meseleleri irdelendi. Kentsel Dönüşümde iilke çapında önemli yer edinen Erzurum'daki çalışmaların da ele alındığı sohbette, Büyiikşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilin 2014-2019 vizyonunu aktardı, 2023 hedeflerini paylaştı. 


DAVUTOĞLU'NUN İKİ MÜJDESİ 

Sohbette Başbakan Ahmet Davutoğlu'nıın Erzurum ziyareti ve mesajlarına da değinen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Sayın Başbakanımız AK Belediyecilik ışığında Erzurum'da hayata geçirilecek olan Hafif Raylı Sistemi Projesinin müjdesini verdi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olacak, Türkiye'de ise Erzurum'u çağdaş ulaşım imkanlarıyla yedi büyük il arasına katacak bu devasa proje, Erzurum'da şehircilik ve ulaşım odağında da bir ilkin ifadesidir.Bu proje yalnız bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda bir istihdam projesidir. Hafif Raylı Sistem Projesinin temellendirilmesiyle birlikte binlerce gencimiz, sanatkarımız için de bir iş kapısı açılacak, esnaf da kazanacaktır. Neticede ise kazanan yine Erzurum olacaktır." değerlendirmesini yaptı. 


2'İNCİ ÇANAKKALE PROJESİ'NİN EHEMMİYETİ 

Başbakan Davutoğlu'nıın bir diğer müjdesinin Erzurum'da 2'inci Çanakkale Projesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, Mecidiye, Aziziye, Hamidiye gibi ilin tarihi duruşunu remzeden mekanların özel bir tarih projesiyle değerlendirileceğini, bu alanlarda çevreden ulaşıma kadar yeniden bir yapılanma gerçekleştirilerek, Çanakkale Benzeri bir abidenin Erzurum'a kazandırılacağını belirtti. Milletvekili Aydemir, Şüheda mekanı Erzurum'un 2'inci Çanakkale Modelli proje ile ülkede yeni bir vizyon kazanacağını söyledi. 



Milletin SESİ


Geri Dön