28 / 03 / 2024

İbrahim Eren Türk Telekom yönetim kuruluna atandı!

İbrahim Eren Türk Telekom yönetim kuruluna atandı!

İçişleri Bakanı olduktan sonra bağımsız üye olarak bulunduğu Türk Telekom yönetim kurulundan ayrılan Efkan Ala’ nın yerine, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren'in atandığı bildirildi...




TÜRK Telekom, İçişleri Bakanı olduktan sonra bağımsız üye olarak bulunduğu yönetim kurulundan ayrılan Efkan Ala’nın yerine, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in atandığını bildirdi. 


Türk Telekom tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden Sayın Efkan Ala’nın istifası üzerine boşalan üyeliğe, Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesine göre, Yönetim Kurulu’nun kalan görev süresi boyunca görev yapmak ve yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında Genel Kurul’un onayına sunulmak üzere Sayın İbrahim Eren’in gerçek kişi yönetim kurulu üyesi sıfatı ile Şirketimiz Yönetim Kurulu’na Bağımsız Üye olarak atanmasına karar vermiştir” ifadeleri yer aldı.


Türk Telekom Yönetim Kurulu’na bağımsız üye olarak atanan Eren, TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevinden önce Turkuaz Medya grubunda görev yapıyordu. Eren'in TRT'deki görevi ise “kamu görevlisi” olmadığı gerekçesiyle tartışmalara yol açmış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, konuyu Meclis göndemine taşımıştı. 


Dünya


Geri Dön