25 / 04 / 2024

İbrahim Genç kimdir?

İbrahim Genç kimdir?

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç kimdir? İbrahim Genç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İbrahim Genç, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte İbrahim Genç...



İbrahim Genç kimdir?

İbrahim Genç, 1949 yılında Kayseri’de doğdu. Erciyes İlkokulunu, Nazmi Toker Ortaokulunu ve Kayseri Lisesini bitirdi.


Daha sonra  Ankara  Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirerek İnşaat Mühendisi oldu. 1980 Yılında Mersin'e yerleşti. Mersin'de 34 yıl boyunca serbest mühendis olarak çalıştı. Çok sayıda inşaatın yapımına ve projeye imza attı.


Siyasi yaşamına 1967'de CHP Kayseri Gençlik Kollarında başladı.1991'de SHP (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) de Milletvekilliğine adaylığını koydu. 1999'da CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı oldu. 2004, 2009 ve 2014 yıllarında CHP'den aday olarak Yenişehir Belediye Başkanlığına seçildi.


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in mesajı;

"Günümüzde bütün Dünya’da belediyelere demokratik kurumların önde gelenlerinden biri gözü ile bakılır. Bunun başta gelen nedeni, yerel yönetimlerin, halkın kendi kendini yönetmesine olanak veren kurumlar olmasıdır. Halk bunu kendi eliyle seçmiş olduğu organlar aracılığı ile yapar. Kuşku yok ki yerel yönetim organlarının salt seçimle oluşmasının öngörülmesi kurumların demokratik nitelik kazanmalarına yetmez. Gerçek bir halk katılımının da sağlanması gerekir. 


Bu da toplumdaki türlü katmanlara katılım yollarını açmakla olanaklıdır. Katılımcılık çağdaş belediyeciliğin yeni gücü haline getirilmelidir. Çağdaş Belediyeciliğin katılımcılık ve temsil gibi niteliklerinin en iyi belediyelerde gerçekleşeceği yadsınamaz bir gerçektir. Çünkü belediyeler demokrasinin temel taşıdır.


Bir yerel yönetim biriminde yaşıyan insanların çağdaş, ortak ve yerel sorunlarını çözmek için kurulmuş sivil toplum örgütleri belediye olarak adlandırılır. Bu örgütlerin hukuka uygunluk açısından denetlenmesi saydam olmaları için yetmez.

Bunun için kamuoyu denetiminin ön plana çıkarılması gerekir. Halkın bilgi ve denetimine açık olan belediyelerde savurganlık ve yolsuzluk olasılığı ortadan kalkar.


Günümüzde çağdaş, katılımcı, şeffaf ve sosyal belediyecilik tüm yerel yöneticilerin temel hedefi olmalıdır.


Siz saygıdeğer Yenişehirli hemşehrilerimin bana verdiği beş yıllık hizmet süresini, bu görüş ve ilkeler ışığında çalışarak tamamlayacağıma söz veriyorum."




Geri Dön