25 / 04 / 2024

Osman Genç kimdir?

Osman Genç kimdir?

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç kimdir? Osman Genç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Osman Genç, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Osman Genç..



Osman Genç kimdir?

Osman Genç, 1963 yılında Samsun’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Samsun’da tamamladı. Yüksek öğrenimine Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümünde başladı ve yurt dışında tamamladı. 


Daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tefsir dalında yüksek lisans yaptı. Alanıyla ilgili yurt dışında çeşitli ilmi araştırmalar ve incelemelerde bulundu. 


Ticaret ve eğitim alanında önemli başarılar gösteren Başkan GENÇ, 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisinden Canik Belediye Başkanlığı’na aday oldu. 


Seçim sonucunda 71 oyla kaybettiği seçimi, tekrar 2004 yılında %46 gibi farklı bir oy oranıyla Canik Belediye Başkanı seçilen Osman GENÇ 2009 yılında seçimlerde halkın takdirini alarak bu oranı %54’lere taşıdı. 


2014 yerel seçimlerde % 55 oy olan başkan Osman Genç oylarını arttırarak 3. kere milletin sesi oldu.  Yaptığı hizmetlerle halkın başkanı olmayı başardı.


Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in mesajı:


""Canik'in hızlı gelişim ve değişimine hep birlikte şahit oluyoruz. Sadece Samsun'un değil, Karadeniz'in, hatta Türkiye'nin en hızlı gelişen ve gözde ilçesi konumuna yükselen bir Canik var artık.

 

Her alanda Samsun'da öncü ve örnek bir belediye olduk. İlçemizin her köşesi topyekün gelişimini sağlarken, projelerimizle her kesimi kucaklıyoruz. Canik'in bilim, kültür, sanat, spor, eğitim, ticaret, yaşam merkezi ve sağlık üssü olması yolunda dev adımlar attık. Canik Başarı Üniversitesi, Lovelet Outlet, Baumax, Metro Gross Market, Piazza AVM ve 5 Yıldızlı Otel, Medicana ve Romatem Hastaneleri gibi özel yatırımlarla Canik'i yatırımın adresi haline getirdik. Yani Canik özel yatırımcıların ilk tercihi oldu. Mavi Yeşil ve Kuzey Yıldız projelerimizle birlikte ilçemizde konut sektörünü tetikledik ve 10 binden fazla konut üretildi. Sizler de takdir edersiniz ki Canik'i baştan sona revize ettik, düşleri adeta gerçek yaptık. Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, Meşe Kültür Tesisleri, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Canik Anaokulu ve Akıl Küpü Etüt Merkezi, Gençlik Merkezi gibi 7'den 70'e herkese hitap eden sosyal alanlar ve tesisler inşaa ettik. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın bakış açıları değişti, geleceğe yönelik hayalleri, ufukları büyüdü.

 

Değerli hemşehrilerim;

 

İlçemizde son 10 yılda yapılan yatırımlar 2.5 milyar liradır. Yine bu yatırımların sonucunda ilçemizde 5 binden fazla kişiye yeni iş kapısı açılmıştır. 21. yüzyıla uygun belediyecilik anlayışımız sonucunda ülkemizin büyümesine 4 milyar liralık katkıda bulunduk. Canik artık yılda 10 milyondan fazla insanı ağırlıyor.

Vizyonumuzu ve hedefimizi daima yüksek tutuyoruz. Hedefimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve yaşlılarımız, kısaca herkes için mutlu ve yaşanabilir bir şehir oluşturmak.

21. Yüzyıl Bilgi çağı. Bu çağda bilgiyi yönetemeyenler kaybolmaya mahkumdur. Biz artık bilgiyi, zamanı, insanı, iletişimi yönetiyoruz. 

Bu kapsamda "Akıllı Belediyecilik" yapıyoruz. Samsun'un en büyük meydanı olan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile birlikte hayata geçirdiğimiz ay-yıldız görünümlü yeni hizmet binamızda yeni sistem ve birimleri uygulamaya koyarak öncü olduk.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile vatandaşlarımız artık internetin olduğu her yerden belediye ile ilgili işlerini takip edip, halledebilecek. Canik'te bürokrasiyi kaldırdık. 

Yine gençlerimiz için Proje Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi, kadınlarımız için Aile Birimi ve engelli vatandaşlarımız için Engelli Koordinasyon Birimi gerçekleştirdiğimiz ilkler arasında.

Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberliğinde, her gün yeni bir çalışmaya, yeni bir başarıya imza atıyoruz. Bütün bunların sonunda Sayın Başbakanımız tarafından üç yıl üst üste ödüllendirilmiş olmanın haklı onurunu yaşıyoruz.


Sevgili hemşehrilerim;

Sizlerden aldığımız destekle yarınların lider şehri Canik için çalışıyor, üretiyor ve gayret ediyoruz. Canik artık "Türkiye'nin Gözbebeği.""




Geri Dön