19 / 03 / 2024

ICBC, Levent Tower’ı 560 milyon dolara aldı!

ICBC, Levent Tower’ı 560 milyon dolara aldı!

Türkiye'ye ilk yatırım yapan Çinli banka olan ICBC,Metal Yapı’nın Levent’te inşa ettiği Levent Tower'ı satın almak için pazarlık yapan kuruluş, sonunda el sıkıştı. ICBC, Metal Yapı’ya 560 milyon dolara yakın bir bedel ödeyecek.



Türkiye'ye ilk yatırım yapan Çinli banka olan ICBC, Maslak’tan Levent’e taşınıyor. Yaklaşık bir yıldan beri Metal Yapı’nın Levent’te inşa ettiği Levent Tower'ı satın almak için pazarlık yapan kuruluş, sonunda el sıkıştı. Ekonomist'te yer alan habere göre; Çinli banka, Metal Yapı’ya 560 milyon dolara yakın bir bedel ödeyecek.

Anımsanacağı üzere, Doğa Koleji'ni 2016’da satın alan Ömer Saçaklıoğlu’nun sahip olduğu Metal Yapı, kuledeki inşaatın bitmesinden sonra çeşitli kurumlarla,  kiralama veya satış için görüşmeler yapmış ancak bir anlaşma sağlayamamıştı. ICBC ile yaklaşık bir yıldan beri süren pazarlıklarda ise 50 milyon dolarlık bir fark oluşmuştu. Son pazarlıklarda aradaki fark eritildi ve taraflar el sıkıştı.

Satın alma işlemlerinin bitmesinin ardından ICBC'nin Maslak’taki binadan Levent’e taşınması bekleniyor. Böylece, Levent merkezli Yapı Kredi, İş Bankası, Akbank, QNB Finansbank gibi bankalara komşu olacak.


Geri Dön