25 / 04 / 2024

ICCI 2014 Bakan Taner Yıldız tarafından açılacak!

ICCI 2014 Bakan Taner Yıldız tarafından açılacak!

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenecek ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan 2014 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılacak.



İstanbul Fuar Merkezi’nde üç gün boyunca beş farklı salonda yapılacak oturumlara enerjinin zirvesinde yer alan önemli isimler ve yöneticiler katılacak.

ICCI 2014 açılışına ve konferansına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MÜSI?AD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, ICCI Yürütme Kurulu Başkanı ve ETKB Müsteşar Yardımcısı Dr. Selahattin Çimen, ETKB Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu ve Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol katılacak.


 


Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji ve çevre fuarı ve konferansı olan ICCI 2014’e 20’nci yılında ulusal ve uluslararası en güçlü, en önemli enerji şirketleri katılacak. 16 bine yakın ziyaretçinin katılması beklenen fuar, dünya enerji sektörünün kalbinin 3 gün boyunca İstanbul’da atmasını sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük enerji ve çevre konferansını düzenleyen sektörünün lider kuruluşu Sektörel Fuarcılık, 24 - 25 - 26 Nisan 2014 tarihlerinde 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nı (ICCI 2014) İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirecek. Toplam 12 bin metrekarelik alanda ve 3 salonda düzenlenecek ICCI 2014, toplamda 16 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuar, sektörün en iyi tedarikçilerinin geliştirdiği enerji ve çevre teknolojilerini, enerji sektörü ve sanayisi ile buluşturmayı amaçlıyor. ICCI 2014’de enerji sektörü dışında çevre sektörü de yer alıyor.


Fuar kapsamında ayrıca düzenlenecek B2B İkili İş Görüşmeleri etkinliğinde katılımcı firmalar ile ziyaretçiler arasında gerçekleşecek iş anlaşmaları sayesinde ülkeler arasında yeni iş fırsatlarının ve işbirliği imkânlarının geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması amaçlanıyor.

Açılışı Bakan Taner Yıldız yapacak

20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - ICCI 2014 açılış töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde 24 Nisan 2014 tarihinde saat 10.00’da yapılacak. ICCI 2014 açılış töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MÜSI?AD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, ICCI Yürütme Kurulu Başkanı / ETKB Müsteşar Yardımcısı Dr. Selahattin Çimen birer konuşma yapacaklar. Ayrıca ICCI 2014’ün ilk gününde Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol ve Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu da davetli konuşmacı olarak yer alacak.


 


En çevreci fuar ve konferans


 


KOSGEB tarafından desteklenen fuarlar kapsamında yer alan ve Türkiye’nin çevre ülkeleri arasındaki en büyük ve en kapsamlı enerji fuarı olma özelliğine sahip ICCI 2014’e 350’ye yakın firma ve 16 bine yakın sektör temsilcisinin katılması hedefleniyor. ICCI 2014, Türkiye'nin karbon nötr olma özelliğini taşıyan en çevreci fuarı ve konferansı olma özelliğiyle de öne çıkıyor.


 

Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak, ICCI fuarının bu yıl 20’nci yılı kutladığına dikkat çekerek, Türkiye’nin enerji alanındaki gelişiminin ve etkinliğinin ICCI ile birlikte büyüdüğünün altını çizdi. Bulak, “ICCI fuarı ülkemizdeki enerji sektörünün gelişmesine yerel ve uluslararası boyutta önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle her yıl verdiğimiz Enerji Ödülleri ile bu gelişim hız kazanmıştır.” dedi. 20 yıl boyunca ICCI için önemli destekler sağlayan Enerji Bakanlığı ve ilgili kurumlara katkıları için teşekkür eden Süleyman Bulak, ICCI etkinliğinin global bir enerji fuarı haline gelmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.



Geri Dön