28 / 03 / 2024

Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı Taner Yıldız tarafından açılacak!

Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı Taner Yıldız tarafından açılacak!

UEVF 2013 – 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından 10 Ocak 2013 Perşembe günü WOW Convention Center’da yapılacak törenle açılacak





Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen UEVF 2013 – 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından 10 Ocak 2013 Perşembe günü WOW Convention Center’da yapılacak törenle açılacak. 


“Verimli Kullanırsan, Enerji Gelecektir” teması altında gerçekleşecek UEVF 2013 kapsamında yapılacak çeşitli oturum ve panellerde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler bildirilerini sunacak. Forumun amacı toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin artırılmasını sağlamak.


Ülkemizde 1981 yılından bu yana aralıksız kutlanan Enerji Verimliliği Haftası kapsamında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerden biri olan UEVF 2013 - 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM, Sanayi, Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hasan PALAZ ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf YAZAR’ın katılımıyla 10 Ocak 2013 tarihinde açılacak.

 

Fatih Birol konuşacak

“Verimli Kullanırsan, Enerji Gelecektir” teması ile gerçekleştirilecek UEVF 2013 Fuarı’nın açılış gününde, Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Dr. Fatih Birol’ da “Enerji Verimliliğine Genel Bakış” konulu bir konuşma gerçekleştirecek.


WOW Convention Center İstanbul’da düzenlenecek UEVF 2013’e kamu kurum ve kuruluşları, özel sektörden üst düzey yöneticiler ve akademisyenler katılacak. İki gün sürecek forumda birbirinden önemli oturum ve paneller düzenlenecek, sektör temsilcileri ve akademisyenler bildirilerini sunacak. 


Verimli Kullanırsan, Enerji Gelecektir

Enerji Verimliliği Haftası her yıl ocak ayının ikinci haftasında, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Makina Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası işbirliği ile kutlanıyor. Bu kapsamda ülke genelinde geniş katılımlı etkinlikler düzenleniyor. 


Toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla bakanlıklar, valilikler, büyükşehir belediyeleri, elektrik motoru üreticileri, aydınlatma, beyaz eşya, ve yalıtım sektörü temsilcileri, bankalar, turizm tesisleri ve alışveriş merkezleri ile ilgili kurum, kuruluşlar veya organizasyonlarla işbirliği ortamları geliştirilmektedir.


Dünya markaları UEVF 2013’te

4.Ulusal Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nda ulusal ve uluslararası dünya markaları yerini alıyor ve sponsorluk desteği veriyor. İgdaş, Pentair, Schneider Electric, Siemens, Şekerbank ve Tüpraş UEVF 2013 sponsoru olarak yerlerini alırken; Bilgi Üniversitesi, Enerji Verimliliği konulu resim, öykü ve proje dalında ödül alan öğrencilerin “destek sponsorluğunu” üstlendi. Enerji Verimliliği etkinlikleri kapsamında ödül alan öğrenciler için İstanbul Akvaryum katkılarıyla akvaryum gezisi düzenlenecek.


UEVF 2013 forumunda gerçekleştirilecek oturum ve panellerde aşağıdaki konu başlıkları ele alınacaktır.


Dünyada ve Türkiye’de Enerji Verimliliği Çalışmaları Örnekleri ve Sonuçları

Bölgesel Isıtma Ağları

Sanayide Enerji Verimliliği Stratejileri

Bina ve Hizmetler Sektöründe Enerji Verimliliği Stratejileri

Ulaşım Sektöründe Enerji Verimliliği Stratejileri

Sürdürülebilir Finansman Modelleri

Enerji Verimli Ürün ve Teknolojiler

İdari ve Kurumsal Yapı ve Yapılanmalar

Enerji Arz Güvenliği ve İklim Değişikliği Bağlamında Yenilenebilir Enerji

Yan Etkinlikler: Ürün ve Hizmet Sunumları



Ücretsiz online kayıt


Ücretsiz online kayıt yaptırmak ve organizasyon ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.uevf.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.    



Geri Dön