29 / 03 / 2024

İcralık emlak satışı!

İcralık emlak satışı!

İcralık emlak satışından alım yapabilmek için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. İcralık ev ihalesine belirtilen saatte belirtilen yere gitmek ve ihaleye giderken belirlenen fiyatın yüzde 20'sini de yanınızda bulundurmanız gerekiyor...




İcralık emlak satışı!


Eğer icralık emlak satışı ilanlarını takip edebiliyorsanız, yapmanız gereken beğendiğiniz icralık evin ihalesine, ilanda belirtilen saatte belirtilen yere gitmek olmalıdır. İcralık emlak satışı ihalelerine katılım konusunda herhangi bir bilginiz veya tecrübeniz yoksa işleyişi şöyle anlatabiliriz:


Öncelikle icralık ihalelere katılmak için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Katılmak için diğer şart ise açık artırmaya giderken almak istediğiniz her ne ise, belirlenmiş olan fiyatın yüzde 20'sini yanınızda bulundurmaktır. Diyelim ki icralık ilanlarda 200 bin TL değerinde bir ev gördünüz  ve bu evin yeni sahibi olabilmek için açık artırmaya katılmak istiyorsunuz. Açık artırma yerine belirtilen saatte giderken yanınıza 40 bin TL alıp ihaleye gireceğiniz zaman yanınızdaki parayı nüfus kağıdınızla yetkiliye teslim ediyorsunuz. Eğer ihalede fiyat istediğinizden daha yukarı geldiyse ve siz ihaleye devam etmek istemiyorsanız, ihaleden çekilebilir ve kimliğinizle birlikte paranızı da geri alabilirsiniz. 


İcralık emlak satışında ev fiyatları 1. açık artırma olarak bedelin yüzde 60'ından 2. açık artırma için ise yüzde 40'ından başlar. Yani yukarıda örnek olarak verdiğimiz 200 bin liralık evin açık artırması 1. ihalede 120 bin TL'den başlar. Bu şekilde bir ev rahatlıkla 150 bin TL'ye kadar bir fiyattan alınabilir. Eğer 1. ihalede kimse teklif vermezse bu sefer aynı ev 2. ihalede 80 bin TL'den satışa çıkar. 2. ihalede rahatlıkla 120 bin TL gibi bir fiyat ödeyerek 200 bin TL'lik evin sahibi olunabilir. 


Herkes ilk girdiği ihaleyi kazanamayabilir. Sizden daha yüksek teklif veren biri olabilir. Burada önemli olan icralık ilanları düzenli olarak takip etmektir. 







Geri Dön