19 / 03 / 2024

İcralık ev krediyle satın alınır mı?

İcralık ev krediyle satın alınır mı?

Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli olarak yayınlıyor. Piyasa fiyatının altında yer alan daha ucuza mülk sahibi olmak isteyen binlerce kişi icradan satılık ilanlarını yakından inceliyor.



İcra yöntemiyle satışa çıkarılan ev, araba, arsa, dükkan, tarla gibi bazı taşınmazlar ve araçlar değerinin altında bir fiyata satılması nedeniyle çoğu zaman birçok yatırımcının ilgisini çekiyor. İhale yöntemiyle bu gayrimenkul ve araçların ihalesine isteyen herkes katılabiliyor. 

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük konut kredisi faiz oranları ev almak isteyenleri harekete geçirdi. Hem ucuza ev sahibi olmak isteyen, hem de nakit parası olmayan onlarca kişi icradan satışa çıkarılan evlerin krediyle satılıp satılmadığını merak ediyor. 

İcralık ev krediyle satın alınır mı?

İCRALIK EV KREDİYLE ALINIR MI?

Bankalar icralık evlere kredi vermek istemiyor. Bunun nedeni ise ihale kazanılsa bile ihalenin feshi davasının açılabilecek olması durumu oluyor. İhaleye katılıyorsanız verdiğiniz teklifin tamamının nakit olarak bulundurulması gerekiyor.

İcralık ev krediyle satın alınır mı?

3 YIL SATMAMA ŞARTI

İcradan alınan konutların ticarete konu edilmemesi için caydırıcı olmak adına vergi şartı getirildi. İhale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satış yapılırsa Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi ödenmesi gerekiyor.

Binlerce gayrimenkul icradan ucuza satılıyor!

İcradan ev almak riskli mi?

 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 
 


Geri Dön