25 / 04 / 2024

Krediyle icradan ev alınır mı?

Krediyle icradan ev alınır mı?

Piyasanın altında fiyatlarla satışa çıkarılan icralık evlere talep artıyor. Peki krediyle icradan ev alınır mı? icradan konut almak mantıklı mı?



İcradan evler, piyasanın altında bedellerle satışa sunuluyor. Piyasa fiyatından daha düşük bedelle konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar da icralık evlere yöneliyor. Peki krediyle icradan ev alınır mı? icradan konut almak mantıklı mı?

Piyasadan çok daha düşük fiyatlarla satışa çıkarılan konutlar ihaleler aracılığı ile satışa sunuluyor. İcradan satışa sunulan evler ile normal evlerin arasında neredeyse yüzde 50'lik bir fiyat farkı bulunuyor. 

Krediyle icradan ev alınır mı?

İcra yöntemiyle satışa çıkarılan ev, araba, arsa, dükkan, tarla gibi bazı taşınmazlar ve araçlar değerinin altında bir fiyata satıldığı için yatırımcıların da dikkatini çekiyor. 

Gayrimenkul satışları için yapılan ihalelere herkes katılabiliyor. 

Kamu bankalarının başlattığı düşük faizli konut kredisi faiz oranlarıyla birçok vatandaş konut sahibi oldu. Kampanyanın başlamasıyla konut almayı düşünenler taleplerini harekete geçirdi. Konut satışlarında rekorlar kırılırken, ucuza konut sahibi olmak isteyen birçok kişi icradan konut sahibi olmaya yoğunlaştı. 

Krediyle icradan ev alınır mı?

İcralık gayrimenkullerin en büyük avantajı normal fiyatlarından daha ucuza satılması. Bu nedenle icradan satışa çıkarılan gayrimenkuller dikkat çekiyor ve talep görüyor.

Satılan gayrimenkullerde yüzde 50'lik ucuz fiyat oranı teklif toplama döneminde kapansa da yine de en az yüzde 20 fiyat avantajı elde edilebiliyor. 500 bin TL'lik ev, icra ihalesinde 300 bin TL'ye satılabiliyor. 

Krediyle icradan ev alınır mı?

Krediyle icradan ev alınıyor mu?

İcradan satılık evlere bankalar, ihale kazanılsa bile ihalenin feshi davasının açılabilmesi ihtimalini göz önünde bulundurduğu için kredi vermek istemiyor.

İcradan satış ihalelerinde bedelin tamamı nakit olarak ödeniyor. 

3 yıl satış engeli!

İcradan alınan konutların ticarete konu olmaması için vergi şartı konuldu. Alınan konut ya da gayrimenkul ihale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satılırsa, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi ödenmesi gerekiyor.

İcra daireleri tarafından satışa çıkarılan evlerle ilgili bütün bilgiler esatis.uyap adresinde bulunuyor.

İhaleye 18 yaşını dolduran her vatandaş katılabiliyor. Öte yandan teminat bedelinin ihaleye aktılmadan önce yatırılması gerekiyor.

Krediyle icradan ev alınır mı?

Bunlara dikkat!

İhalenin şartnamesi ihaleye katılacaklar tarafından iyice okunmalı ve anlaşılmalı. 

Satışa konu olan mülk, 'Hisseli konut mu?', 'Şerh var mı?' bunlara dikkatle öğrenilmeli.

İstanbul'un o ilçesinde ucuza daire fırsatı!


Geri Dön