20 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Çeşme'de TOKİ'yi dar gelirli aileler istiyor!

İdris Güllüce: Çeşme'de TOKİ'yi dar gelirli aileler istiyor!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açtığı davada imar planları için yürütmeyi durdurma kararı verilen TOKl'nin Çeşme'deki 1153 konutluk projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'den önemli açıklamalar geldi.




Mimarlar  Odası  İzmir  Şubesi'nin açtığı davada imar planları için yürütmeyi durdurma kararı verilen TOKİ'nin Çeşme'deki 1153 konutluk projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'den önemli açıklamalar geldi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in soru önergesini cevaplandıran Güllüce, "TOKİnüfusu 40 binin altında olan yerleşim birimlerine yönelik projelerde yatırımın atıl duruma düşmemesi için ön talep toplama yöntemi ile projelerini gerçekleştiriyor. ön talep toplama yöntemi Valilikler, Kaymakamlıklar veya belediyeler tarafından organize ediliyor" dedi.  871 talep toplandı TOKl'nin nüfusu 40 binin altında olan yerleşim birimlerine yönelik projelerde talebin düşük olabileceğini de göz önüne alarak, yapılacak yatırımın atıl duruma düşmemesi için ön talep toplama yöntemine başvurduğunu belirten Güllüce, çalışmalann en az 100 konut başvurusu olması halinde uygulamaya konulduğunu ifade etti. 

Reisdere Mahallesi'nde bulunan hazine mülkiyetindeki alanlara dar gelirli ailelerden konut talebi geldiğini söyleyen Güllüce, "Planlar 6 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde askıya çıkarıldı ve başvurular plan onayı süreci ile paralel olarak alındı. 

Proje için 871 talep toplandı. 

Konut sayısı yapılan başvurulara göre belirlendiğinden, ihale süreci de başvuru sürecinden sonra yapılan proje hazırlıkları sonrası tamamlandı" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön