18 / 04 / 2024

İdris Güllüce: İnşaatta dünya birincisi olacağız!

İdris Güllüce: İnşaatta dünya birincisi olacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, inşaatta dünya birincisi olma iddialarının olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de inşaat sektöründeki işçiler mesleki yeterlilikle ilgili 2017 yılına kadar eğitilecek. 2017 yılından sonra hiçbir sertifikasız işçi çalı



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Konya'ya geldi. Protokol mensupları taraşılanaıı Bakan Güllüce, programı kapsamında ziyaret ettiği 3. Organizesi Sanayi Bölgesi'nde gazetecilerin sorularım yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı iş güvenliği paketi ile ilgili yöneltilen soruları yanıtlayan Bakan Güllüce, "Kazalar olmasın diye teknik çalışmalar yapılıyor. Her gün gelişen şartlar oluşturulmaya çalışılıyor. Yasaların açıkları nelerdir, teknik eksiklikler nelerdir bunlar tespit ediliyor. Buna göre yeni konumlar almıyor. Ülkemiz geliştikçe hukukta ve mevzuatta da değişiklikler ihtiyacı doğuyor" dedi. 


"2017'DE SERTİFİKASI OLMAYAN İŞÇİ ÇALIŞMAYACAK" 

Bakanlık olarak da bu paketle alakalı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Güllüce, "Türkiye'de inşaat sektöründeki işçiler mesleki yeterlilikle ilgili 2017 yılına kadar eğitilecek 2017 yılından sonra sertifikası olmayan hiçbir işçi çalışamayacak. Mutlaka kurs almış, eğitimden geçmiş, iş güvenliği eğitimi almış mesleki yeterlilik sertifikası olacak. 2017 ye kadar da biz yüz binlerce insana eğitim yaptıracağız. Bir taraftan Çalışma Bakanlığı, bir taraftan da bizim bakanlığımız bu çalışmaları yapacak" diye konuştu. 


"İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DÜNYA BİRİNCİSİ OLMA İDDİAMIZ VAR" 

İnşaat sektörünün dünyada en iddialı oldukları alan olduğunu kaydeden Bakan Güllüce, "Bu alanda Çmden sonra biz geliyoruz. 

İnşallah biz inşaat sektöründe birinci olacağız. 

Çok kaliteli inşaat sektörümüz var, çok kaliteli inşaat ürünlerimiz var. Dünyaya açılmış durumdayız. Çalışanlarımızın da vasıflarını geliştirerek hem iş güvenliği açısından hem de yaptığı işi kalitesi bakımından bir çalışma içerisine giriyoruz. Bu iş başlamıştı zaten bunu da daha da hızlandıracağız. İnşallah 2017den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatlarda çalışamaz hale gelecek Bu hem iş güvenliği açısından hem de işin kalitesi açısından gerekli olan bir şey. Dünyanın birincisi olma iddiamız var. Bunu tekrar tekrar söylüyorum. 

Birinci olmanın yolu ise vasıflı işçi, vasıflı elemandır. Bunun içinde gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


TAHTALI BARAJI KORUMA HAVZASI'NDAKİ RUHSATSIZ VE KAÇAK YAPILAR 

GHP  İzmir  Milletvekili Dr. Aytun Çıray'ın İzmir Tahtalı Barajı Koruma Havzasında çevre kirliliğine neden olan ruhsatsız ve kaçak yapıları TBMM gündemine getirmesiyle ilgili soru üzerine Bakan Güllüce, "İzmir'de kaçak yapılaşmayla olan ilgili yerde savın vekilimiz adres karıştırmış. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi ne ve İzmir Su İdaresine sorması lazım " şeklinde konuştu.

Yeni Haber


Geri Dön