24 / 04 / 2024

İdris Güllüce, Yıldırım Belediyesi'nin dönüşüm çalışmalarına tam destek verdi!

İdris Güllüce, Yıldırım Belediyesi'nin dönüşüm çalışmalarına tam destek verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yıldırım Belediyesi ' nin kentsel dönüşüm yol haritasına tam destek verdi. İdris Güllüce, önümüzdeki aylarda çalışmaları yerinde göreceğini söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yıldırım Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yol haritasına tam destek verdi. Güllüce, önümüzdeki aylarda çalışmaları yerinde göreceğini söyledi. 


Yildırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi makamında ziyaret ederek Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi ve kentsel dönüşüm konusunda sunum yaptı. 


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ziyaretin Yıldırım'ın geleceği için yapılan çalışmaların sunumu olduğunu belirterek, "Yaklaşık yarım saat boyunca Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın idris Güllüce'ye yol haritamızı anlattık. 2019 yılına kadar yapacağımız planlama ve kentsel dönüşüm çalışmalarının başlıklarını sunum halinde takdim ettik. Hedefimiz ideal şehir Yıldırım'ı yeniden inşa etmek. Yeşil ve tarih kenti Yıldırım'ı mekânsal, sosyal, ekonomik, çevresel ve stratejik boyutları ile sayın bakanımıza arzettik. Yıldırım'ın tarihi kültürel mirası, var olan potansiyeli ve hükümetimizin destekleri ile bunu başarabileceğimizi ifade ettik. Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi çalışmaları yanı sıra saha çalışmaları ile toplumsal desteği alıp start vereceğiz. Bu anlamda başından bu yana çalışmalarımıza desteğini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ın bizlere katkısı çok önemli oldu. Konuyu her boyutuyla takip eden Başbakan Yardımcımızın destekleri bize güç verdi" diye konuştu. 


GÜLLÜCE: TAKDİRLE KARŞILIYORUM... 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise Yıldırım'ın kentsel dönüşüm hamlesine çok iyi hazırlandığını belirterek tebriklerini iletti. 

Bakan Güllüce, "Tasarladığınız gelişim ve dönüşüm aşamalarını takdirle karşılıyorum. 

Bursa ve Yıldırım Osmanlı İmparatorluğu'nun payitahtı olarak derin izler taşımaktadır. Var olan kültürel mirasımıza bu şekilde sahip çıkmamız ve geleceğe taşımamız çok önemli. Bu anlamda çalışmalarınıza bakanlık olarak tam desteğe hazırım. Önümüzdeki aylarda da bizzat sizleri ziyaret ederek çalışmalarınızı yerinde görmek isterim" dedi. 


Olay Bursa 





Geri Dön