24 / 04 / 2024

Bursa'da yeşil Yıldırım çalışmaları başladı!

Bursa'da yeşil Yıldırım çalışmaları başladı!

'Yeşil Yıldırım' hedefi için yoğun bir çalışma yürüten Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bin 113 ağaç ve çalı fidan ile 45 bin 740 çiçek dikti.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Çevre Koruma Haftası öncesinde ilçede adeta bir çevre seferberliği başlattıklarını ifade ederek, "Sadece çevreyi korumakla yetinmiyor, aynı zamanda güzelleştiriyoruz. Yıllarca ilçenin adeta kaderi olan plansız yapılaşmaya kurban edilen Yıldırım'ın 'yeşili'ni yeniden ilçemize kazandıracağız. Mutlu insan sağlıklı şehir felsefemizin omurgasını oluşturan kentsel dönüşüm çalışmalarımızda da sık sık vurgu yaptığımız 'Yeşil Yıldırım'ı hemşerilerimizle güç birliği içerisinde tekrar inşa ediyoruz" diye konuştu. Önümüzdeki dönemde de çevre odaklı projelerin artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Edebali, "Yıldırım'ın nefes almasını sağlayacak çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte ilçedeki yeşil alan oranını en az iki kat artacak. 



Kentsel dönüşüm ile birlikte ilçemizin mekânsal olarak çehresini değiştirirken sosyal donatı alanlarını da arttıracağız. Yıldırım'ı yeşil alanlarla donatacağız" ifadelerini kullandı. 



Bursa Haber


Geri Dön