19 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Kağıthane şehircilik için önemli bir örnek!

İdris Güllüce: Kağıthane şehircilik için önemli bir örnek!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kağıthane'nin son 10 yılda ciddi bir değişim gösterdiğini belirterek, "Şehircilik bakımından da güzel bir örnek" dedi...



Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kağıthane'nin son 10 yılda ciddi bir değişim gösterdiğini belirterek, "Şehircilik bakımından da güzel bir örnek" dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Başkan Fazlı Kılıç ile görüşen Güllüce, seçimden sonra Kağıthane Belediyesi'ne gelip Kılıç'ı tebrik etmek istediğini söyledi. 


Kağıthane Belediyesi'nin İstanbul'un en başarılı ilçelerinden birisi olduğunu belirten Bakan Güllüce, "Kağıthane, çok başarılı belediyelerimizden biri. Belediye başkanımızı da yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Kağıthane son 10 yıl içinde enteresan bir vizyona, yapıya ve çehreye ulaştı. 


Şehircilik bakımından da güzel bir örnek" diye konuştu. 

Kentsel dönüşüm yasası ve ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Güllüce, "Kentsel dönüşüm çok hızlı bir şekilde devam ediyor. En kötü halde 8-10 sene içerisinde sıfırlanmamış bina kalmamış olacak. Türkiye gelişiyor ve büyüyor. İnsanların konut alma şansı, yatırım yapma şansı artıyor. Allah bu düzeni ve hızı bozmasın. Allah herkesin iş, aş ve ev sahibi olmasını nasip etsin. Şimdi insanlar ev sahibi olabiliyor.  TOKİ  aracılığıyla 600 bin insan AK Parti hükümetinde ev sahibi yapıldı. Bu büyük bir rakamdır"' dedi. 


Türkiye'nin dünyada öncü ülke hızını bozmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması gerektiğini vurgulayan Bakan Güllüce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kendisini çok heyecanlandırdığını ve umutlandırdığını belirterek; 'Türkiye'nin dünyada öncü ülke hızını bozmaması lazım. Bu da Sayın Başbakan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla mümkün. Türkiye'nin bu istikrarının devam etmesi gerekir. Çatı, matı bir şey var ama herkes bunu duyunca gülmeye başlıyor, pek ciddiye almıyorlar. Herkes bir şeyde ittifak ediyor, o da Sayın Başbakan'ın 10 Ağustos akşamı önemli bir fark atarak cumhurbaşkanlığını kazanacağıdır. 

Muhalefette, şu parti veya bu partide olan herkes kabulleniyor, ittifak ediyor. İttifak etmediği konu şu, yüzde 50'den ne kadar fazla alacak" diye konuştu. 


Bakanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kılıç, "Bakanımız sayın İdris Güllüce'nin ziyaretinden mutlu olduk. Her çalışmamızda sürekli arkamızda olan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Tünaydın 


Geri Dön