27 / 04 / 2024

İdris Güllüce çevre gönüllüsü gençlerle buluştu!

İdris Güllüce çevre gönüllüsü gençlerle buluştu!

İdris Güllüce; “Genç olduğunuz için şanslısınız, ne kadar erken başlarsanız o kadar az zaman kaybedersiniz. Günde en az bir saat kitap okuyun. Zamanı iyi değerlendirin. Zamanı algılayamayan toplumlar sanayileşemiyor ve kalkınamıyor.” dedi.



Sohbet esnasında gençlere nasihatta bulunan, zaman yönetiminin ve kitap okumanın çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan İdris Güllüce;  “Genç olduğunuz için şanslısınız, ne kadar erken başlarsanız o kadar az zaman kaybedersiniz. Günde en az bir saat kitap okuyun. Zamanı iyi değerlendirin. Zamanı algılayamayan toplumlar sanayileşemiyor ve kalkınamıyor.”  dedi.


Gençlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Bakan Güllüce ; ” Bu gençlerimizin, çocuklarımızın çevre dostu olması ülkemiz adına sevindirici bir durum. Diliyorum herkes aynı bilince ulaşmış olsun. Tabi bu konuyu da iyi bilmek lazım. Ben de çevreciyim denilerek olmuyor. Dünya bilgiden ibaret, iyi bilmek lazım konuları. Magazinel değil ilmi anlamda bilmek lazım. Magazinel haber bilgisi insanı kültürlü kılmıyor, entelektüel ve münevver kılmıyor. Çevreyi kaynağından kaynak kitaplardan öğrenmek lazım. O yüzden entelektüel olmak gerekiyor.”  diye ifade etti.


Kahvaltı sonrasında Bursa’da faaliyet gösteren Gönüllü Çevre Ekibi Kurucu Başkanı Rıza Pekdemir, Bakan Güllüce’ye ekibin amaç ve hedeflerini anlatırken şunları kaydetti:


“Sayın bakanım siz aslında bir grup genç görmüyorsunuz. Büyük ve çok özel hem bugünün, hem geleceğin birçok derdine deva olacak anahtar görüyorsunuz. Bu çocuklar ne yapıyor? Önce gönüllü gençlerimize çevreyi neden ve nasıl koruyacağımıza dair bilgiler veriyoruz. Bunun yanında iletişim, insanlarla konuşma, toplum içinde davranış gibi eğitimlerde de veriyoruz. Bu eğitimlerle bilinçlenen gençlerimiz önce kendi anne ve babalarını, ailelerini, akrabalarını, yakın çevrelerini bilgilendiriyor. Tanımadıkları insanları da ekip halinde ziyaret ederek bilgilendiriyor ve bilinçlendiriyorlar. Buradaki çalışmalar sayesinde çevre konusunda bugünün ve geleceğin büyüklerini bilinçlendiriyoruz. Gençlerimiz bu projeler sayesinde müthiş bir şekilde sosyal yönlerini de geliştiriyor. Bizim çalışma yaptığımız yerlerde inanılmaz geri dönüşler oluyor.

Biz 1993 yılında En Kulüp Çevre Ekibini kurduk, bu projeye Bursa’da başladık. Büyük bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahibiz, 23 yıllık bir dernek olarak. Çok güzel çalışmalarımız var ama biz yerel çapta kalıyoruz. Türkiye de çözülemeyecek sorun yoktur. Gönüllü Çevre Ekipleri tüm Türkiye’de böyle çalışmalar yaparsa bunun kazanımlarını çok büyük olacaktır. Sizin de destekleriniz sayesinde Türkiye geneline yayılmayı hedefliyoruz.”

 



Geri Dön